Dopamin detoksu işe yarıyor mu?

MajeurDeLa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar soru belli ben önceden dopamin detoksu yapmış kişilerin öncesi ve sonraki hallerini anlatmasını istiyorum. Zamanında benim de kısa olarak, 10 gün 15 günlük detokslarim vardı. Fakat tam verim aldığımı hissetmiyordum, TikTok'ta ayda 100 saat harcıyordum sildim. Instagram'da 50-60 saat harcıyordum sildim. Şimdi ise YouTube'da 30-40 saat harcıyorum. Bunun bir sonu yok mu düşünceleriniz ve deneyimlerinizin nedir?

Arkadaşlar soru belli ben önceden dopamin detoksu yapmış kişilerin öncesi ve sonraki hallerini anlatmasını istiyorum. Zamanında benim de kısa olarak, 10 gün 15 günlük detokslarim vardı. Fakat tam verim aldığımı hissetmiyordum, TikTok'ta ayda 100 saat harcıyordum sildim. Instagram'da 50-60 saat harcıyordum sildim. Şimdi ise YouTube'da 30-40 saat harcıyorum. Bunun bir sonu yok mu düşünceleriniz ve deneyimlerinizin nedir?
Modemi çöpe at telefonunu kır.

Ben de reelslere aşırı bağımlıydım, hala da aynıyım. Okul zamanı sildim 1 hafta boyunca. Ama akşam ders için kendimi bir odaya kapatıyorum, konuşacak hiç kimse olmayınca o sessizlikten kafayı yiyecektim, o kadar alışmışım yani o reelslere. Bu sefer parça parça azaltmayı deneyeceğim.

Ben de Reels'lere aşırı bağımlıydım, hala da aynıyım. Okul zamanı sildim 1 hafta boyunca. Ama akşam ders için kendimi bir odaya kapatıyorum, konuşacak hiç kimse olmayınca o sessizlikten kafayı yiyecektim, o kadar alışmışım yani o Reels'lere. Bu sefer parça parça azaltmayı deneyeceğim.

Hocam sana digital detox ve noscroll diye iki uygulama tavsiye edebilirim işini görür düzenli kullanimlarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı