Dosya adını değiştirme

• Konuyu başlatan color
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 4.623
Komik bulsamda senin için ufak bir tavsiye. Dosyayı başka bir klasöre kopyala ve kopyaladıktan sonra aç. Orijinal dosyanın adınıda kopyalanmış PDF'ten bakarak gir.

Üstadım bu önerinizi gercekleştirdik ama biraz karışıklığa neden oluyor...
Araştırmalarım sonucunda LockHunter programı ile bu işlemi gerçekleştirebiliyorum.
Araştırmalarım sonucunda LockHunter programı ile bu işlemi gerçekleştirebiliyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

Aynı sorunla bende uğraşıyordum,
Konunuzun cevabını bulamadıysanız size söyleyeceğim yöntem ile cevabı bulabilirsiniz.
Yaklaşık 3 aydır bende arıyordum kolay bir yöntem buldum, ve size bilgi vermek istedim en son 3 sene önce yazmış olsanızda yardımcı olmak isterim @color. 534185.

PDF dosya üzerinde birlikte aç deyip microsof Edge ile açarsanız PDF açıkken düzenleme yapabiliyorsunuz isim değiştirme vs gibi işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Cemal.

Dosya Ekleri

• sass.png
    sass.png
    250,7 KB · Görüntüleme: 5
Merhaba,

Aynı sorunla bende uğraşıyordum,
Konunuzun cevabını bulamadıysanız size söyleyeceğim yöntem ile cevabı bulabilirsiniz.
Yaklaşık 3 aydır bende arıyordum kolay bir yöntem buldum, ve size bilgi vermek istedim en son 3 sene önce yazmış olsanızda yardımcı olmak isterim @color. 534185.

PDF dosya üzerinde birlikte aç deyip microsof Edge ile açarsanız PDF açıkken düzenleme yapabiliyorsunuz isim değiştirme vs gibi işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Cemal.
Çünkü Filelocker diye araç var. Bu aracı kullanmak yerine, açtığınız dosyanın tempi oluşturulup siz o temp üzerinde değişikliliği uyguluyorsunuz. Ardından tekrar kaydediyor.

Sadece PDF görüntüleyiciler için konuşuyorum. Sizinki PDF düzenleme sırasında bir istek ise, bilmiyorum.
Ben SumatraPDF kullanıyorum.
Görüntülenmekte iken... kimi PDF dosyaları, adlarının değiştirilmesine izin veriyor (dosya için bir lock handle üretilmemiş diye anlıyorum), kimileri ise izin vermiyor.
Sizin durumunuzda, belki başka PDF dosyalarını DC ile açtığınızda izin verecektir.

Her halikarda...
Dosya ile handle'ı isteyen process'in bağını kopartabilen yazılımcıklar var. LockHunter mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı