Python Dosya nasıl EXE'ye çevirilir?

ezCAT

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben Python öğrenmeye başladım ve oluşturduğum py dosyasını nasıl EXE'ye çevirip açabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Ben Python öğrenmeye başladım ve oluşturduğum py dosyasını nasıl EXE'ye çevirip açabilirim?

Hocam save as deyip .exe uzantısı ile kayıt ediyorum sonra açmak isterken bu cihazda çalışamıyor diyor.

Hocam save as deyip .exe uzantısı ile kayıt ediyorum sonra açmak isterken bu cihazda çalışamıyor diyor.
Tabii ki oyle olmayacak :D. Plain text'i kalkip executable olarak kaydediyorsun. Sonra isletim sisteminin bu plaintext'i sanki executable instructioniymis gibi calistirmasini bekliyorsun. :D

PyInstaller işinizi fazlasıyla görür diye düşünüyorum ama şunu unutmayın Windows kullanıyorsanız çıktı EXE olur Linux kullanıyorsanız ise Linux için bir executable dosyası oluşturur. Yani Linux için de derlemek isterseniz sanal makineye Linux kurmanız gerekecek en azından PyInstaller için.

Yanlış biliyorsam düzeltin.

Python programları exe olmaz. Ama bir başlatıcı (BAT dosyası olabilir) ekleyerek ve python.exe ve python.dll dosyalarını (gerekliyse modülleri dahil ederek) ekleyerek ve bir paketleme uygulaması kullanarak bir kurulum dosyası oluşturabilirsiniz. Pyinstaller de zaten bunu yapıyor. (Python'u programınıza dahil ediyorsunuz)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı