Dosya paylaşımı/görüntülemesi için Intel Unison alternatifi yazılım önerisi

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Şahsi cihazlarım arasında genel olarak resim göndermek, telefondaki dosyaları bilgisayarda görüntüleyebilmek için Intel Unison kullanıyordum.

"It was a great run, but Intel Unison is approaching its sunset at the end of June 2025."
(Güzel bir dönemdi (koşu) ancak Intel Unison, Haziran 2025'teki son gün batımına yaklaşıyor.)

Ancak Intel Unison, yukarıda gördüğünüz açıklamayı yaparak Haziran 2025 itibariyle kullanım dışı kalacağını belirtiyor.
Güzel bir yazılımdı ancak kullanım dışı kalacağı için mecburen kullanmayı bırakacağım.

Microsoft'un Phone Link yazılımını bir ara kullandım ancak sevmediğim için Unison kullanıyordum.

iOS ve Android cihazlarla uyumlu bir yazılım arıyorum.
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

@Bayram Tempest hocam bir şey sorabilir miyim?
KDE Connect hakkında bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
KDE Connect'i aktif olarak kullanıyorum.
Dosya göndere tıkladığında veya Dosya Yöneticisi'nde telefon adı görünüyor ve oradan seçiyorsun KDE Connect ile bağladığında.

Mesaj yanıtlama, arama yanıtlama, bildirim görüntüleme, telefondan PC'ye uzaktan komut çalıştırma gibi işlemler yapılıyor. Bunların ne kadarı Windows'ta çalışır bilmiyorum ama KDE Connect'in Windows sürümü de var, deneyebilirsin.

KDE Connect'i aktif olarak kullanıyorum.
Dosya göndere tıkladığında veya Dosya Yöneticisi'nde telefon adı görünüyor ve oradan seçiyorsun KDE Connect ile bağladığında.

Mesaj yanıtlama, arama yanıtlama, bildirim görüntüleme, telefondan PC'ye uzaktan komut çalıştırma gibi işlemler yapılıyor. Bunların ne kadarı Windows'ta çalışır bilmiyorum ama KDE Connect'in Windows sürümü de var, deneyebilirsin.
Hocam, yanıtın için çok teşekkür ederim 🙂
En kısa sürede deneyeceğim.

1750073997048.png

1750074123482.png

Screenshot_20250616_144018_KDE Connect.png

Arayüzü de iyi görünüyor. Bir şans verilmeli bence bu yazılıma.
Bu asıl arayüzü değil, GNOME'a entegre edilmesini sağlayan GSConnect bu. Windows'ta nasıl göründüğünü bilmiyorum.

1750074587430.png

Muhtemelen trayde buna benzer biçimde ayarlar sunacaktır.

@Bayram Tempest hocam yeniden merhaba.

Babamla bir süredir bu konuda araştırma yapıyorduk. LocalSend diye bir program bulduk.
Babam programın gerçekten iyi çalıştığını, Unison'dan pek aşağı kalır bir yanı olmadığını söyledi. Programı şahsen denemedim ancak babam aktif olarak bu tip programları kullandığı için iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. En kısa sürede deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı