Dosya sıkıştırarak dosyanın boyutunu azaltmak mümkün mü?

Makaleler
9
Örnek:

50 GB dosyayı sıkıştırarak 25 GB ya da 30 GB yapmak mümkün mü dosya zarar gelmemesi şartıyla? Bu işlemi dosyaya zarar vermeden yapmak mümkün mü? Ve nasıl yapılır?

Boyut ne kadar azalıyor kesin bir bilgim yok ama bir RAR uygulamasıyla bunu yapabilirsiniz.

Yapılıyor. Crack oyun indirirken indirdiğiniz şey aslında oyunun sıkıştırılmış hali.

Çeşitli sıkıştırma programları mevcut. Elinizdeki doyanın tam türünü bilmeden bir şey söyleyemeyiz hangi sıkıştırma algoritması ne kadar oran verir şeklinde. Bakınız Windows için 4GB dosya indirip açtığınızda 16GB oluyor.

Kotalı internetin yükselişte olduğu dönemde bağzı korsan içerik paylaşan siteler daha az kota kullanımı için 2-3 GB'lık veriyi UHARC yöntemi ile sıkıştırarak ortalama 400-500 MB gibi bir boyuta düşürüyordu. Ama dosyayı arşivden çıkarmak hayli zaman alıyordu. Söylediğim UHARC yönteminin en az 10 yıllık mazisi var. Aşağıdaki konu size yardımcı olacaktır.

Hocam eski bilgisayarım bozuldu tanire verdim harddiskin harici harddisk olarak kullanıyorum oyunları falan sıkıştırıp yer açmayı düşünüyorum herhangi bir tavsiyeniz var mı? Resim setup exe videolar müzik dosyaları var.

Evet yapabilirsiniz fakat dosyanın türüne, içeriğine bağlı. Kimi dosyayı 10 GB'dan 1 MB'a indirebilirsiniz kimisini de 10 GB'dan maksimum 9.99 GB'a indirebilirsiniz.

Video, resim gibi dosyalardan bahsetmek gerekirse, hâli hazırda sıkıştırılmış dosyalar oldukları için onları kalite kaybı yaşamadan daha da sıkıştıramazsınız. Eğer resim PNG ise JPG'ye dönüştürüp bir miktar kalite kaybıyla boyutunu azaltabilirsiniz. Video da H.264 codec kullanıyorsa videoyu H.265 olarak encode ederseniz çok az, durdurup dikkatli bakıldığında anca belli olacak şekilde kalite kaybıyla video boyutunu yarısına indirebilirsiniz. Yalnız H.265 olarak encode etmek H.264'e kıyasla yaklaşık 3.5-4 kat daha uzun sürüyor. H.266 codec de çıkacak yakında, o da H.265 ile aynı kaliteyi yarı boyuta verebiliyor fakat onun encode süresi de H.265'den 7 kat daha uzun(muş).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…