Dosya.tc'den indirilen RAR dosyasından virüs bulaşmış olabilir mi?

themperr0r

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar. Şimdi size yaptığım bir hatadan bahsetmek istiyorum. Battlefield 5 oyununda aldığım FPS'i arttırmak için internetten bir video izledim. Ve açıklamada ki linkten dosyatc üzerinden bir RAR dosyası indirdim. Bir regedit dosyası vardı, onu kurdum ve birkaç diğer dosyayı da oyunun klasörüne attım. Bir FPS değişikliği olmadı ve RAR dosyasını sildim. Dosyatc'nin pek güvenilir bir yer olmadığını biliyorum ama bir yanlış yaptım ve uyguladım bu işlemi. Bu olaydan 10 dakika sonra Malwarebytes ile taradım bilgisayarı ve bir virüs bulamadı. Acaba virüs bulaşmış mıdır? Etkisini daha sonra gösterebileceği için mi tarama esnasında ortaya çıkmadı? Linki paylaşmak isterdim bakmanız için ama hem size virüs tehdidi olur hem de sanırım dosyatc linkleri Technopat üzerinde engellemeye tabii tutuluyor.

Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar. Şimdi size yaptığım bir hatadan bahsetmek istiyorum. Battlefield 5 oyununda aldığım FPS'i arttırmak için internetten bir video izledim. Ve açıklamada ki linkten dosyatc üzerinden bir RAR dosyası indirdim. Bir regedit dosyası vardı, onu kurdum ve birkaç diğer dosyayı da oyunun klasörüne attım. Bir FPS değişikliği olmadı ve RAR dosyasını sildim. Dosyatc'nin pek güvenilir bir yer olmadığını biliyorum ama bir yanlış yaptım ve uyguladım bu işlemi. Bu olaydan 10 dakika sonra Malwarebytes ile taradım bilgisayarı ve bir virüs bulamadı. Acaba virüs bulaşmış mıdır? Etkisini daha sonra gösterebileceği için mi tarama esnasında ortaya çıkmadı? Linki paylaşmak isterdim bakmanız için ama hem size virüs tehdidi olur hem de sanırım dosyatc linkleri Technopat üzerinde engellemeye tabii tutuluyor.

Biraz araştırma yaptım. Tahmin ettiğim videoda bulunan dosyalar ise Cfg ve profil dosyaları virüs sıkıntısı çıkarmaz. Regedit ise "CpuPriorityClass"=dword: 00000003 yani oyun önceliğini Yüksek olarak ayarlıyor. Bu tür işlemler için Türk videoları yerine yabancı videolarını tercih edin. Bunu deme sebebim zaten Türk videolarının %90 gibi bir kısmının yabancı videolardan copy/paste olmasıdır. Bu tür videoları uygularken yorumları mutlaka iki kere kontrol edin.

Dosyaları tarayan, indirmeden önce bir virüsün çıkıp çıkamayacağı hakkında denetleme yapan bir site değil bahsettiğiniz site. Dosyayı VirusTotal'e yükleyip bakın.

1646755860324.png

Sonuç böyle, bu siteye güvenebilir miyim
Biraz araştırma yaptım. Tahmin ettiğim videoda bulunan dosyalar ise CFG ve profil dosyaları virüs sıkıntısı çıkarmaz. Regedit ise "cpupriorityclass"=dword: 00000003 yani oyun önceliğini yüksek olarak ayarlıyor. Bu tür işlemler için Türk videoları yerine yabancı videolarını tercih edin. Bunu deme sebebim zaten Türk videolarının %90 gibi bir kısmının yabancı videolardan copy/paste olmasıdır. Bu tür videoları uygularken yorumları mutlaka iki kere kontrol edin.

Video yorumlarında kayda değer bir şey yok, sanki kimse indirip denememiş herkes farklı şeyler hakkında yorum yapmış. Video ile alakalı bir tane bile yorum bulamadım.

Eki Görüntüle 1326044

Sonuç böyle, bu siteye güvenebilir miyim

Video yorumlarında kayda değer bir şey yok, sanki kimse indirip denememiş herkes farklı şeyler hakkında yorum yapmış. Video ile alakalı bir tane bile yorum bulamadım.

SS'lere göre doğru videoyu bulmuşum. Virüs yok içerisinde gönlünüz rahat olsun. Biraz kod bilginiz varsa sağ tıklayıp birlikte aç dedikten sonra not defteri ile açıp içeriğine bakabilirsiniz bu tür dosyaların. Zararsız oyun ayarları dosyaları sadece.

1646756022275.png

Virüs olur hocam neden olmasın.

Bende olabileceğini düşündüm. Tam elime Windows 10 yüklü flaşı aldım bilgisayarı kapatıyordum ki aklıma Malwarebytes'dan tarama yapmak geldi. O bir şey bulamadı bende en azından sizlere sorayım dedim.
SS'lere göre doğru videoyu bulmuşum. Virüs yok içerisinde gönlünüz rahat olsun. Biraz kod bilginiz varsa sağ tıklayıp birlikte aç dedikten sonra not defteri ile açıp içeriğine bakabilirsiniz bu tür dosyaların. Zararsız oyun ayarları dosyaları sadece.

Eki Görüntüle 1326049

Sekmeleri kapatmamam güzel olmuş o zaman :D. Çok teşekkür ederim sizler sayesinde 500 GB'lık verileri tekrar indirmekten kurtuldum. İçim rahatladı çok teşekkür ederim.

Bende olabileceğini düşündüm. Tam elime Windows 10 yüklü flaşı aldım bilgisayarı kapatıyordum ki aklıma Malwarebytes'dan tarama yapmak geldi. O bir şey bulamadı bende en azından sizlere sorayım dedim.

Hocam zaten yüklerseniz içindeki exe dosyalarını veya kurulum gibi dosyaları açana kadar bir sorun olmayacağını düşünüyorum. RAR'dan çıkarıp Malwarebytes'dan test yaparsanız daha iyi olacağını düşünüyorum. (daha önce böyle yaptım ve gerçekten de korudu)

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 1326049

Cevabınızı çözüm olarak raporlamamda bir sakınca var mıdır? Technopat'ı hala tam çözemedim de :D
Hocam zaten yüklerseniz içindeki exe dosyalarını veya kurulum gibi dosyaları acana kadar bir sorun olmayacağını düşünüyorum RAR'dan çıkarıp malearebytesten test yaparsanız daha iyi olacağını düşünüyorum ( daha önce böyle yaptım ve gerçektende korudu )

Evet benim de daha önceden işime yaramıştı ama beni daha çok tedirgin eden şey videoya gelen beğeni sayısıydı. 65 beğeni almış bir videoda anlatılanları uygulamak ne kadar doğrudur bilemem, zaten artık beğenmeme sayısını da göremiyoruz. Yorumlardan da hayırlı bir şey çıkmayınca iyice tedirgin oldum neredeyse format atıyordum saniyesinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı