Dosya uzantısını HTML yapınca simge gözükmüyor

selim24

Hectopat
Katılım
14 Aralık 2020
Mesajlar
133
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, sorunum başlıktan da anlaşılacağı gibi dosyanın simgesinin gözükmemesi. İlgilenenler varsa bilecektir HTML ile bir şeyler yapmak istiyorsak yeni bir metin belgesi oluşturup .txt olan uzantıyı HTML olarak değiştiririz bende bu şekilde yaptım ve ilk yaptığımda dosya simgesi olarak Chrome simgesi vardı, daha sonra Office indirdim ve simge yok oldu ancak Office uygulamasını kaldırınca düzeliyor. Uzantıyı tekrar .txt yapınca veya açmak için kullanılacak programı not defteri yapınca simgede böyle bir sorun olmuyor, simgenin bozulmuş hali de bu.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    1,6 KB · Görüntüleme: 53
Sağ tık > birlikte aç deyip Google Chrome seçebilirsin. Kalıcı olması için sağ tık > özellikler altındaki birlikte aç kısmından Google Chrome seçebilirsin. Bendeki Chrome dizini;

C:\Program Files\Google\Chrome\Application
 
Onu yaptım zaten ama düzelmedi yine de teşekkürler.
Google Chrome ile açamıyor musun, yoksa açtıktan sonra varsayılan olarak atanmıyor mu?
Ayarlar > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar altından "Dosya türüne göre varsayılan uygulamaları seçin" kısmına git. Oradan ".html" bulup Google Chrome seçebilirsin.
 
Google Chrome ile açamıyor musun, yoksa açtıktan sonra varsayılan olarak atanmıyor mu?

Açılıyor, varsayılan olarak da ayarlanıyor ama dosyanın simgesi önceden Chrome simgesi şeklindeyken şimdi sadece beyaz bir şey gözüküyor .Office indirdikten sonra böyle oldu Office'yi kaldrıdığımda bu sorun düzeliyor.
 

Geri
Yukarı