Dosyada virüs var mıdır?

dosya bu, VirusTotal'de dosyayı tarattım oyun hilesi kardeşim indiriyordu bende bir baktım bu dosyada zararlı yazılım yüzünden mi uyarı vermiş yoksa Cheat Engine'den mi? Hızlıca cevaplarsanız sevinirim çünkü kardeşim indirmek istiyor.😁
Zamanında 9 yaşında Zula Oyun hilesi yüklemiştim. (Hard cahil olduğum zamanlar) Adı "Crazy Şahin" Hile basbas bağırıyor "Ben virüsüm" diye :D Ben hileyi kurmuştum. Kurar kurmaz "Windows Defender" çalışmayı durdurdu hataları verdi. Olayın ardından 5 sene geçti. Tam format atmamıza rağmen hala Windows güvenlik duvarı çalışmıyor. Virüs gitmiş ama etkisini bırakmış. Dikkatli olun derim.

Gerçekten rezalet. Yüzde bir milyon virüslü olan dosyayı Kaspersky risksiz buluyor.

Gerçekten rezalet. Yüzde bir milyon virüslü olan dosyayı Kaspersky risksiz buluyor.
Yalnız hileler 3.parti yazılıma girdiği için AV'ler virüs olarak algılıyor. Tabii riskli ama sonuca bakarak "Bu virüslü aga Kaspersky saçmalamış." gibi şeyler söylemek doğru olmaz. Zaten farkederseniz virüs diyenlerin arasında sağlam olan bir ESET ve Malwarebytes var. ESET zaten 3.parti bütün yazılımları virüs görüyor. uTorrent'i sildiriyordu geçen. İçinde reklam var o yüzdenmiş. Kaspersky daha çok dosyanın hareketlerini izlediği için 3.parti olduğu için, crack'li olduğu için "Aha bu virüs aga." demez.

En iyisi bir virüs tarama yazılımı ile belirli dosyayı taramak. Bunun için KVRT öneririm. Change parameters > add object kısmından dosyayı tarayabilirsin.

Anti virüsler genellikle hile yazılımlarını virüs olarak algılar. Bu yüzden kesinlikle bir virüs algıladığından emin olamayız. Tabii bu virüs çıkmayacağı anlamına gelmez. Dikkatli olmanız lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı