Dosyalar kendiliğinden bozuluyor

0nurGS

Hectopat
Bilgisayarıma ne indirsem ve yüklemeye çalışsam dosya bütünlükleri zamanla kendiliğinden bozuluyor.

Örneğin; GTA V oynuyorum diyelim, yarım saat geçiyor ve bir hata: "Corrupted files". Dosyaları doğruluyorum 8 GB eksik ve bozulmuş dosya diyor. İndiriyorum yeniden kuruyorum. Yarım saat sonra yine aynı hata. Bu sefer 4MB bir dosya eksik. Onu da kuruyorum, yarım sate yine aynı hata ama bu sefer doğruladığımda eksik dosya da yok. Aynı şey diğer oyunlarda da var, CS:GO giriyorum ve VAC sunucusu dosyalarınızın eksik olduğunu algıladı tarzı bir şey diyor. Doğruluyorum, bu sefer de dosya eksik diyen oyun dosya bütünlüğü normal diyor, yeniden giriyorum 1 saat sonra anlamsız bir şekilde oyun kapanıyor. PUBG giriyorum. Yine benzer şeyler: Eksik dosya diyor ama kontrol edince bazen eksik bazen bütün. EpicGames üzerinden FarCry indiriyorum, kuruluma geçince yine dosyalar eksik diyor. SolidWorks kullanmam gerekiyor, onu indiriyorum, kuruyorum, bir süre sonra kütüphanede şu dosya eksik deyip program takılıyor.

Cidden içinden çıkılmaz bir hal aldı olay. Sadece 512 GB bir m.2 ssd kullanıyorum.

Ryzen5 2600
RX 590
Gigabyte B450 M S2H
Corsair vs 550W(yeni versiyonu)

Az önce Kaspersky Total ile tam tarama yaptım ve sonuç bu. Acaba alakası olabilir mi?

(Sonuç dosyasını yazı olarak atmayı bilmediğim için SS alıp attım maruz görünüz)

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    86,4 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleyen: Moderatör:
Güzelcene bir temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. SSD de sorun olsaydı Windows un da dosyaları zarar görüp sistem bir daha açılmayabilirdi.

sanırsam recovery dosyaları da hasar görmüş çünkü bilgisayarı sıfırlamayı denediğimde işlem başarısız oluyor.
merhaba, arkadaşlar ilk mesajda da belirttiğim gibi bir sorunum vardı. geçtiğimiz gün temiz bir kurulum yaparak belki çözüme kavuşurum demiştim ama nafile. ilk olarak GTAV ve LOL indirdim. az önce bitti kurulumları. hemen GTAV girdim, yine bir hata "oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin" şimdi kontrol ettim 20.5 GB eksik dosya diyor. LOL giriyorum anlamsız bir şekilde bilgisayar kapanıyor. hiçbir hata vermiyor. kendi kendine kapanıyor. İnternette dolanıyorum çözüm için ama aynı sorunu yaşayan kimse bulamadım.

var mı bir fikri olan?
merhaba, arkadaşlar ilk mesajda da belirttiğim gibi bir sorunum vardı. geçtiğimiz gün temiz bir kurulum yaparak belki çözüme kavuşurum demiştim ama nafile. ilk olarak GTAV ve LOL indirdim. az önce bitti kurulumları. hemen GTAV girdim, yine bir hata "oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin" şimdi kontrol ettim 20.5 GB eksik dosya diyor. LOL giriyorum anlamsız bir şekilde bilgisayar kapanıyor. hiçbir hata vermiyor. kendi kendine kapanıyor. İnternette dolanıyorum çözüm için ama aynı sorunu yaşayan kimse bulamadım.

var mı bir fikri olan?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı