Çözüldü Dosyalarda virüs var mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cihan.mt7

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 9 9950X / ASUS GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB / 64GB DDR5 / 2 TB NVME M.2 SSD / Geforce RTX
1 resimde diğer dosyalarda virüs buldu ama 2 resime bir sorun gözükmüyor, anlamadım. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-31 105658.png
    190,8 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran görüntüsü 2025-07-31 105650.png
    184,9 KB · Görüntüleme: 53
Çözüm
VirüsTotal'deki "Relations" kısmı analiz edilen dosyanın başka dosya, bağlantı veya sistem öğeleriyle olan ilişkilerini gösteren bölümdür. VirüsTotal sadece dosyayı taramaz veri tabanındaki bütün taradığı dosyanın ilişkilerine bakar. Kısaca "Relations" bölümü bu bağlantıları göstererek daha geniş bir tehdit analizi yapılmasını sağlar. Steam'i orijinal sitesinden indirdiysen bir problem yok. Senin "Relations" kısmıyla bir alakan yok. Çok takma bu kadar
Parent dosyalar taramasını yaptığın dosya ile ilişkili/bağlantılı dosyalar anlamına geliyor mesela taramasını yaptığın dosyayı içerilerinde barındırıyor veya tetikliyor olabilirler. Bu konularda pek deneyimli biri değilsen ilk resimdekileri umursamayabilirsin. Daha çok ikinci resimdeki sonuçlara odaklan. Ayrıca Steam'i resmi web sitesinden indirdiğin sürece sorun yok.

Link atar mısınız hocam?

VirusTotal. Şimdi burada bir şey gözükmüyor ama Relations'a tıkladığımda karşıma 1. fotoğraftaki yer geliyor, oradakilere takıldım.

Ama relatıons'a tıkladığımda karşıma 1. resimdeki çıkıyor, oradakilere takıldım.

Peki 1. fotodakiler ne alaka? Oraya takıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
VirüsTotal'deki "Relations" kısmı analiz edilen dosyanın başka dosya, bağlantı veya sistem öğeleriyle olan ilişkilerini gösteren bölümdür. VirüsTotal sadece dosyayı taramaz veri tabanındaki bütün taradığı dosyanın ilişkilerine bakar. Kısaca "Relations" bölümü bu bağlantıları göstererek daha geniş bir tehdit analizi yapılmasını sağlar. Steam'i orijinal sitesinden indirdiysen bir problem yok. Senin "Relations" kısmıyla bir alakan yok. Çok takma bu kadar

Çözüm
O zaman sıkıntı yok. Ben de korktum, indirdiğim çoğu dosyada çıkıyordu ama böyle dediğin için içim rahatladı. Teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…