Python Dosyaları açılmıyor

zeeQ

Centipat
Python dosyalarını açmaya çalıştığımda.

1731528042964.png

Hatasını alıyorum.

Denedikten sonra haberdar edersen sevinirim, sorun devam ettiği takdirde farklı metotları uygulamaya çalışalım. Komut istemi üzerinden bazı kontroller yapar sonrasında da çevre değişkenlerini gözlemleriz. Kolaylıklar diliyorum.

Hocam denedim şu an fakat düzelmedi PyInstaller diye bir uygulamayla EXE dosyasına çevirebiliyormuşuz onu deneyecektim fakat onu kurmak içinde .py dosyası açmam gerekliymiş.

Hocam denedim şu an fakat düzelmedi PyInstaller diye bir uygulamayla EXE dosyasına çevirebiliyormuşuz onu deneyecektim fakat onu kurmak içinde .py dosyası açmam gerekliymiş.
Pycharm'ın hangi sürümünden faydalandığını bilmiyorum ancak sorunun kullandığın sürümden kaynaklı olarak JetBrains Runtime (JBR) barındırmadığını üstüne üstlük Java Runtime Environment (JRE)'ında bulunmadığını varsayıyorum. Bu sebeple kompleks incelemelerde bulunmaktan ziyade basit bir çözüm olarak mevcut IDE'yi kaldırdıktan sonra Pycharm 2024.2.4 sürümünü indirmenizi ve kurmanızı tavsiye ediyorum.

onu kurmak içinde .py dosyası açmam gerekliymiş.
Bu bilgiyi nereden aldığınızı bilmiyorum ancak PyInstaller, PyCharm'a entegre olan "Terminal" üzerinden doğrudan kurulumu yapılabilen bir araçtır. Mevcut sanal ortamda çalışabileceği gibi mevcut global ortamda da çalışabilmektedir. Herhangi bir ".py Dosyası"na ihtiyaç yoktur.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı