Dosyaların birden bire şifrelenmesi

Dahaka

Hectopat
Katılım
2 Kasım 2014
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 1 gün önce bilgisayarımdaki fotoğraf gibi dosyalarım durduk yerde sebebini anlamadığım şekilde şifrelendi, göremiyorum. Ekran birden bire eklediğim resimdeki gibi oldu. Yapmam gerekenler yazıyor ama komik gelecek belki, 1 haftadır falan pc'de bazı internet sayfalarında spam şeklinde virüs reklamlar var. Acaba üst düzey bir virüs'mü diye düşünmedi değilim :) İnternet'te bununla ilgili Türkçe yararlı bir bilgi bulamadım. Böyle bir şey yaşayan olursa da Türkçe bir bilgi bulunsun istedim. Benden istenilen şey bir kodu bir e-mail adresine gönderip talimatları beklemem. Merak ettiğim virüs vb. bir şey değil demi bu ? (Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, nereye açacağımı bilemedim garip bir sorun.)

123.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun sanırsam dünyadaki en kötü virüslerinden biri sizi bulmuş. CryptoLocker virüsü diyorlar. Farklı forumlardan araştırma yapın vardır bir çözümü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Virüsün adını bilmediğim için herhangi bir kaynak bulamamışım özür dilerim. Biraz araştırayım şimdi teşekkürler.
 
1234.png


Bir mesajınızda önerdiğiniz programı denedim ama bir şey bulmadı, eskiden sadece fotoğrafları açmıyordu şimdi ise oyunlarımı falan da açmaz oldu. Başka bir çözüm yolu yok mudur ? Yada format bir çözüm mü ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yere falan da tıklamadım nasıl oluyor anlamış değilim. Sadece fotoğraf gibi dosyaları açmasa beklerim format atmam ama oyun falan hiç bir şey açmaz oldu bilgisayar bildiğin çöp gibi. Önemli dosyalarım var ama beklemek bir çözüm mü sizce ?
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı