Dosyanın boyutunu düşürmek

fixit

Megapat
Bir dosyanın (oyun, arşiv vb.) boyutunu nasıl düşürebilirim (Dosyanın kullanabilirliğini etkilemeden). Mesela dosya 40 GB bunu nasıl 8 GB belleğin içine atabilirim. Bu mümkün mü?
Winrar üzerinden mesela sıkıştırma yaptığımda boyut küçülüyor ama çok az bana daha kapsamlı birşey lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aklından geçirme ben 7 GB'lık dosyayı anca 3.95 GB Yapabildim... Sıkıştırma işlemini windows'u açmadan yapınca daha yüksek bir oran elde ediyorduk sanırım.

Bir zamanlar bu sıkştırma işine merak salmıştım bende. win rar win zip gibi programlardan ziyade kendilerine has algoritma kullanan özel yazılımlar vardı. Bir dosyayı sıkıştırmak için bilgisayarı akşamdan sabaha açık bırakırdık. Bazen o bile yetmez di.. Hey gidi günler

konu baya eski ama dosyaları sanal sunucu ya atarak .vhd uzantısına cevirip kucultulebilir
not dosyaları vhd ye cevirken veya geri eski haline getirmek için virtual box , virtual pc gibi bi takım programlar lazım araştırılması lazım yene

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı