Dosyanın kaç saatte ineceğini hesaplayan program

Üşengeçliğimin sonucu olarak bu programı yazdım. Bazen 50GB kaç saatte iner gibi sorular geliyordu. Yardımcı olur belki.
Program
Kodu da .txt şeklinde ekledim, C++ daha yeni öğrenmekteyim, kodum ne kadar iyi yazılmıştır bilemem.

Not: Hesaplarken hız formatını MB olarak girerseniz daha düzgün sonuç alırsınız. Çünkü her sunucunun indirme hızı değişebiliyor.
MB= saniyede kaç MB indirilebiliyorsa. Örnek: 3.5mb/s.

Programa gerek yok bence;
Download Time Calculator - Calculate Download time buradaki siteden hız ve boyutu belirtip kaç saate ineceğine bakılabilir?

Doğru fakat bu sitedeki sıkıntı şu, örneğin 24Mbps internetin var, site saniyede 3MB indirebileceğini düşünerek hesaplıyor, fakat 24MB internetle 2,5'un üzerine çıkamıyorsun zaten. Ve her sunucu farklı hızda, Google Drive 2.5 ile indirken mail.ru 1 ile indiriyor vb. evet aslında programa gerek yok çok gereksiz bir şey fakat Console application olduğu için 0.1MB bile değil. Aklıma geldi yazdım kodu baktım işe yarıyor pratik sizle paylaşmak istedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı