İnceleme Doubleshock 4

Merhaba, bugün @A1peren hocamın önerisi ile aldığım doubleshock'un incelemesini yapacağım. Ürünü alırken çok araştırmadım, hocama gecikmesini falan sordum ve direk sipariş verdim. Fiyatı şuanda 500 tl, kupon ile 350 tl'ye geldi.

Çok uzatmayacağım çünkü öncesinde pek bir gamepad deneyimim olmadı, ucuz kablolu a101 konsolu denemiştim ama pek beğenmemiştim. Ürünü daha çok kardeşim kullansın diye aldım, tablete annem pek izin vermiyor bende televizyondan oyun oynasın istedim 😀 Ama kendim de ara sıra oyun oynuyorum bilgisayardan.

Öncelikle şunu söyleyeyim, cihazın fiyatına göre hiçbir eksisini görmedim. eksisi varmı var, ama fiyatını düşününce dediğim gibi sayacağım şeyler normal sayılacak şeyler.

Artılarını sayacak olursam:
-Gecikme yok. Benim için en önemlisi buydu, tıkladığım anda tepki veriyor kol.
-Ölü bölgesi yok, önceki ucuz konsolda vardı baya.
-Eşleştirmesi çok kolay.
-Titreşimi fena değil ama oyunda denemedim.
-Dokunmatik kısmı olduğunu bilmiyorum, bir mouse kadar olmasa da iyi çalışıyor ve özellikle TV için iyi bir özellik
-Tuş hissiyatları güzel ve çok sesli değil, sadece üçgen kare tuşlarında normaline göre biraz sesli.
-Malzeme kalitesi gayet iyi.
-Şarjı iyi gidiyor ve hızlı şarj oluyor, kablolu kullanım imkanı olması ve kutu içinden ucuz kulaklıkların içinden çıkan şarj kablosundan daha kaliteli ve uzun bir kablo çıkıyor.

Eksilerini sayacak olursam:
-Ürünün alt kısmında geceleri farkedilecek şekilde ışık sızması oluyor plastiğin kalitesinden dolayı ama tırnağımın ucundan küçük seviyede.
-Ağırlık olarak biraz hafif geldi.
-Analog kısmının hassasiyeti biraz fazla geldi, oynadığım oyunda yürümek için çok hafif ittirmek gerekiyor bunu biraz daha ittirince koşmaya başlıyor

Orijinalini kullanmadım fakat videolarını izledim, Şimdiye kadar kullandığım en iyi gamepad buydu. Belki bu sorunlar daha pahalı cihazlarda da olabilen sorunlardır, yada bana eksi gelen yönler aslında olması gerektiği gibidir yada size iyi gelebilir (örneğin ağırlığı). Eksiğim yada yanlışım var ise düzeltiniz, dediğim gibi öncesinde daha iyi bir cihaz kullanmadığımdan bazı iyi olan özellikleri kötü sanmış olabilirim.

1746306081302.png

Ürünün linki: Pazarama
İndirim kodu: MERHABA150

Orijinal DualShock 4'te çok ahım şahım bir kol değil. Çakmasını kullanmadım ama şimdi kullandığım GameSir ürününe göre bayağı zayıf bir koldu. Sizin de anlatımınıza ve hem çakma hem de orijinale sahip bir tanıdığımdan hatırladığım kadarıyla çok benzerler.

Bu DualShock 4'lerin en ölümcül kusuru analog drift oluyor. Çakmaları birkaç ayda, orijinali ise 1 yılda yaşanıyor sanırsam. Şahsen ben yarım yılda yaşamıştım hemen.
Bakalım sizde ne kadar sürecek, onunda güncellemesini yaparsınız.

Orijinal de kullandım, çakma da kullandım. Tek farkı çakmalarda hep sorun çıkıyor. Kalite farkı çok yok. İki kolda da ortak bir sorun var ise o da soket. DualShock 4'ün soketi çok eski ve rezalet, kaç kere uğraştığımı bile hatırlamıyorum.

Orijinal de kullandım, çakma da kullandım. Tek farkı çakmalarda hep sorun çıkıyor. Kalite farkı çok yok. İki kolda da ortak bir sorun var ise o da soket. DualShock 4'ün soketi çok eski ve rezalet, kaç kere uğraştığımı bile hatırlamıyorum.

Aynı şekilde.

Kablolu kullanılabilme özelliği var mı bilmiyorum, baktığım bir sitede yok yazıyor ama ışıklandırma da yok diyor, aksine ışıklandırma var bunda. Tam emin değilim, yarın deneyip yazarım. Veya kullanan hocalarımdan bilen varsa yazabilirler.

Kablolu kullanabiliyorsun, ışığı da ayarlanabiliyor. Yeter ki DS4 Windows programı kurulu olsun.

Bu DualShock 4'lerin en ölümcül kusuru analog drift oluyor. Çakmaları birkaç ayda, orijinali ise 1 yılda yaşanıyor sanırsam. Şahsen ben yarım yılda yaşamıştım hemen.
Bakalım sizde ne kadar sürecek, onunda güncellemesini yaparsınız.

Ben de inceleme yazmayı planlıyordum da 3-4 ay geçsin bakalım sorun çıkacak mı diye bekledim. Şimdilik sorun yok bende. Alan ve uzun kullanan birkaç kişiye sordum onlarda memnunmuş. Vallahi ne zaman sonra sorun çıkarır onu bilemem ama 300 liraya böyle bir kol zor bulunur.

@v3rtecc
İnceleme gayet güzel olmuş, eline sağlık. Ben de bir iki ekleme yapayım izninle. Ağırlık olarak hafif sayılmaz. Hassas terazi ile ölçmedim ama normal DS4'e göre hissedilir bir fark yok. Bir de alttan ışık sızması demişsiniz. Eğer bahsettiğiniz sızma siyah kısım yani Touchpad'de oluyorsa normal bir durum.

1746335515691.jpeg

R1 R2 ve joystick analogları ve titreşim, fiyatına göre gayet iyi. Aynı zamanda touchpad, speaker, LED bar gibi özelliklerin sorunsuz çalışması da cabası.

Eğer 1-2 yıl giderse benim F/P puanım 10/10. bu paraya kablosuz kol bile yok.

Kablolu kullanabiliyorsun, ışığı da ayarlanabiliyor. Yeter ki DS4 Windows programı kurulu olsun.

Ben de inceleme yazmayı planlıyordum da 3-4 ay geçsin bakalım sorun çıkacak mı diye bekledim. Şimdilik sorun yok bende. Alan ve uzun kullanan birkaç kişiye sordum onlarda memnunmuş. Vallahi ne zaman sonra sorun çıkarır onu bilemem ama 300 liraya böyle bir kol zor bulunur.

@v3rtecc
İnceleme gayet güzel olmuş, eline sağlık. Ben de bir iki ekleme yapayım izninle. Ağırlık olarak hafif sayılmaz. Hassas terazi ile ölçmedim ama normal DS4'e göre hissedilir bir fark yok. Bir de alttan ışık sızması demişsiniz. Eğer bahsettiğiniz sızma siyah kısım yani Touchpad'de oluyorsa normal bir durum.

Eki Görüntüle 2483776

R1 R2 ve joystick analogları ve titreşim, fiyatına göre gayet iyi. Aynı zamanda touchpad, speaker, LED bar gibi özelliklerin sorunsuz çalışması da cabası.

Eğer 1-2 yıl giderse benim F/P puanım 10/10. bu paraya kablosuz kol bile yok.

Hocam ışık sızması dediğim alt kısmında etiketin oldupu yerde kare şeklinde bir sızma oluyor. Belki diğer renklerde yoktur ama beyaz renkte ufak kare şeklinde sızma yapıyor.

Direk kopyala yapıştır ürünler çoğunlukla ucuz oluyor. Şahsen zamanında 400TL'ye Nova Lite aldım, ozamanlar gene bu kol 350'ye geliyordu sanırım. Çok şans işi bir kol ama, Xinput olmaması ayrı bir baş ağrısı tabi.

Sizde haklısınız, bu fiyata anca Ps2 koluna benzeyen 2.el F310 var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı