DP 1.2 vs DP 1.4 vs DP 2.1 vs HDMI

Bütçe
-

nayu

Femtopat
Daha fazla  
Monitör
Samsung Odyssey G4
Samsung Odyssey G4 1ms 240Hz monitör kullanıyorum.
Ekran kartım ASUS Dual 4070.
2.monitörüm MSI Optix G241 24" 1ms 144Hz.

Odyssey'i yeni aldım HDMI kablo göndermişler sadece ekran kartında da 3 DP 1 HDMI girişi olduğundan çift monitör kullanamıyorum şu an.
Rekabetçi oyun çok oynadığım için Hz ve gecikme benim için önemli.
Monitörleri hangi 2 kablo ile bağlarsam en iyi sonucu elde edebilirim? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
G5 144hz monitörü hdmi ilede kullandım dp kablosuylada kullandım. İkisinde de sorunsuz kullanılıyor. Kutudan çıkan hdmi iş görüyor.

HDMI 2.1 destegi varsa o da olur illa DP olmasina gerek yok 2.1 iyi bir standart cunku. Yeni aldigin monitorden sadece HDMI ciktiysa onla baglayabilirsin yani. Diger monitor icin elinde hangi kablo varsa olur.
Hdmi 2.1 desteği var da ekran kartında 3 dp portu 1 hdmi portu var yani ya DP+HDMI ya da DP+DP kullanmam lazım

Hdmi 2.1 desteği var da ekran kartında 3 dp portu 1 hdmi portu var yani ya DP+HDMI ya da DP+DP kullanmam lazım
2 DP kablonuz varsa DP+DP kullanın. Yoksa hdmi zaten var DP+HDMI kullanın. Performans için soruyorsan bir etkisi yok. Ekran kartın hdmi'dan 144hz verebiliyorsa kullan tabiyki.

2 DP kablonuz varsa DP+DP kullanın. Yoksa hdmi zaten var DP+HDMI kullanın. Performans için soruyorsan bir etkisi yok. Ekran kartın hdmi'dan 144hz verebiliyorsa kullan tabiyki.
şuan tek monitör hdmi ile bağlı 240hz alıyorum, ama 2.monitörü bağlayınca ne olur veya g-sync açınca ne olur bilmiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı