DP ile görüntü alamazken HDMI ile görüntü alınıyor

Melih_Aydın23

Centipat
İlk defa bilgisayar topluyorum, sistemi kendim kurdum bugün itibariyle montajını bitirdim ve ilk açılışta (monitörün içinden çıkan DP ile) hiçbir şekilde görüntü alamadım. Birkaç defa daha denedim ama olmadı. Bir parça arızalı mı diye düşünürken aklıma TV'de kullandığımız HDMI kablo ile denemek geldi ve denediğimde görüntü geldi ve BIOS'a girebildim. DP ile görüntü alamamamın nedeni nedir sizce bu kablo mu bozuk, monitörün DP girişinde mi bir sıkıntı var yoksa donanımların yazılımlarını mı güncellemem gerekir? Cevaplayanlara teşekkür ederim iyi forumlar.
SİSTEM BİLGİLERİ
AMD Ryzen 5 3600
Gigabyte B450M S2H
2X XPG Gammix D10 3000MHz
AMD Radeon RX 5600 XT ASUS ROG STRIX
Toshiba OCZ TR200 480GB
Corsair Carbide Spec-Delta RGB
Corsair VS550 80+ GÜÇ KAYNAĞI
ASUS TUF Gaming VG27VQ 165Hz

Son düzenleyen: Moderatör:
DP ile boot edildi mi sistem?
Sistemi yeni kurdum hiçbir işlem uygulanmamıştır. Kurduktan sonra direkt monitörün yanında gelen dp ile bağladım fakat hiçbir şekilde görüntü alamadım.
Monitörün kendi menüsünden DP'yi seçtiniz mi?
Evet her şekilde denedim hdmi kablosuyla kolayca görüntü alınıyor fakat dediğim gibi DP ile görüntü alamadım.

Anakart kendini Boot edebildi mi? Açılırken ses geliyor yahu hani, o var mıydı?

Sesten kastını anlayamadım, ilk açılışta CPU fanı ve ekran kartı fanları biraz garip sesler (bir hızlanıp bir yavaşladı durdu geri çalıştı vs.) çıkardı bunu kastediyorsan.
İlk defa bilgisayar topluyorum, sistemi kendim kurdum bugün itibariyle montajını bitirdim ve ilk açılışta (monitörün içinden çıkan DP ile) hiçbir şekilde görüntü alamadım. Birkaç defa daha denedim ama olmadı. Bir parça arızalı mı diye düşünürken aklıma TV'de kullandığımız HDMI kablo ile denemek geldi ve denediğimde görüntü geldi ve BIOS'a girebildim. DP ile görüntü alamamamın nedeni nedir sizce bu kablo mu bozuk, monitörün DP girişinde mi bir sıkıntı var yoksa donanımların yazılımlarını mı güncellemem gerekir? Cevaplayanlara teşekkür ederim iyi forumlar.
SİSTEM BİLGİLERİ
AMD Ryzen 5 3600
Gigabyte B450M S2H
2X XPG Gammix D10 3000MHz
AMD Radeon RX 5600 XT ASUS ROG STRIX
Toshiba OCZ TR200 480GB
Corsair Carbide Spec-Delta RGB
Corsair VS550 80+ GÜÇ KAYNAĞI
ASUS TUF Gaming VG27VQ 165Hz
Konu hakkında yardımcı olur musunuz sayın @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Garip şekilde bu sorunu yaşayan çok var, DP ile BIOS girilemiyebiliyor. Windows kurun, ekran kartı driverlerini kurduktan sonra sorunsuzca kullanırsınız DP ile.
Benim arkadaşım da bu monitörden aldı yakin tarihte onun DP kablosuyla deneme imkanım oldu bugün ilk denememde görüntü geldi, sonra çıkartıp benim DP kablosunu taktım ve görüntü geldi garip bir şekilde. Sistemi kapatıp yeniden actim ve yine görüntü alamadım hiçbir şey anlamadım. Sonra birçok kez denedik ama hiçbir şekilde iki kablodan da görüntü alamadık. Dün sorunsuzca çalışan HDMI kablomu deneyelim dedik ve ilk seferde görüntü gelmedi sonra geldi yine gelmedi derken aklım iyice karıştı. Bu konuya hakim bir arkadaşımız var mıdır gerçekten kafam çok karıştı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı