DP kablosu bağlayınca görüntü gelmiyor ve monitör 165Hz'e ayarlanmıyor

kivircix1

Hectopat
Katılım
1 Mayıs 2020
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
MSI G274QPF-QD
Merhaba, MSI G274QPF-QD 2K 165hz monitörüm var. Geçtiğimiz günlerde ikinci el Asus Strix GTX 750Ti ekran kartı satın aldım. Ekran kartının kablosunu monitöre DP ile bağlayınca görüntü gelmiyor. Sistem açılıyor, fanların ışıklanırması vs. çalışıyor ama monitöre görüntü gelmiyor ve klavyemin ışıklandırması çalışmıyor. Ekranda "DP Sinyal Yok" yazıyor. DP kablosunu çıkarıp HDMI ile bağlayınca sorunsuz sıkıntısız şekilde görüntü geliyor ve windows açılıyor. Masaüstünü gördükten sonra HDMI kablosunu çıkarıyorum, DP kablosunu bağlıyorum sistem sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Fakat ne hikmetse PC'yi açmadan önce DP kablosu bağlıysa görüntü gelmiyor.

Bilgisayarcıya götürdüm PC'yi. VGA to DP çeviriciyle ekran kartına bağladı, sistem açıldı ve görüntü geldi (Kendi monitöründe VGA çıkışına bağlıydı yüksek ihtimal). Ama ben evde iki ucu DP kabloyla denediğimde açılmıyor.

2. bir sorun daha var. Monitörüm 165Hz fakat ne masaüstü ayarlarından ne NVIDIA denetim masası panelinden monitörü 165Hz'e çekemiyorum. Windows ayarlarında 165Hz seçeneği mevcut değil. NVIDIA panelinde de 165Hz'i seçip uyguluyorum 2sn ekran kararıyor sonrasında tekrar 144Hz'e geçiyor.
Eksik yada yanlış bakmadıysam ekran kartının DP çıkışı DP 1.2 destekli yani 2K'da 165Hz'i bana sorunsuz şekilde verebilmeli ama veremiyor.

Şimdiye kadar denediğim yöntemler;
-DDU ile ekran kartı sürücülerini 1 defa güvenli modda olmak üzere toplam 2 defa silip tekrar yükledim, görüntü gelmedi.
-Monitörün kutusundan çıkan DP kablosunu bağladım, görüntü gelmedi. Kabloyu swapladım öyle taktım, görüntü gelmedi.
-Sorunun monitörün kutusundan çıkan DP kablosundan kaynaklandığını düşünüp yeni DP 1.4 Kablo aldım (Paugge), görüntü gelmedi. Kabloyu swapladım öyle taktım, görüntü gelmedi.

-Normalde 750Ti baz modelinde DP görüntü çıkışı yok. Asus, Evga vs. çıkardığı modellere eklemiş. Acaba ondan dolayı mı DP 1.2 olmasına rağmen 165Hz'i desteklemiyor.
-"HDMI ile sorunsuz şekilde kullanıyorsan öyle devam et" vs. demeyin. HDMI ile bağladığımda 2K 60Hz destekliyor.


Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Şimdi her bilgisayarı açışımda HDMI kabloyla bağlıyorum, görüntü geldikten sonra HDMI kabloyu çıkarıp DP kabloyu takıp öyle kullanmaya devam ediyorum. Fakat her seferinde bunu yapmak canımı sıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

-BIOS güncel.
-Ekran kartı güncel.
-Monitörün driver'ı güncel.
-Windows güncel.

DP kablo ile sistemin açılmama sorununu UEFI modu CSM'e alarak çözdüm.

CSM'e aldığımda Valorant secure boot uyarısı vermeye başladı. Geri UEFI moduna aldım :D
 

Dosya Ekleri

  • 1.png
    1.png
    136,2 KB · Görüntüleme: 15
  • 2.png
    2.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 7
  • 3.png
    3.png
    39,6 KB · Görüntüleme: 7
  • 4.png
    4.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Geri
Yukarı