"DPC WATCHDOG VIOLATION" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Josof

Femtopat
Daha fazla  
HP Pavilion G6 Serisine ait cihaz üzerinden sürekli olarak mavi ekran hatası almaya başladım yaklaşık bir haftadır sürekli olarak hata veriyor. Kendimce yaptığım araştırmalar sonucunda yaptığım işlemler;
-BIOS Güncellemesi
-Windows 7'den Windows 10'a yükseltme ve bu bağlamda alınan donanımsal güncellemeler
-Hata vermesine sebep olacak eski aygıt sürücülerinin temizlenmesi
Gibi işlemler gerçekleştirdim. Lisanslı bir şekilde yükseltme işlemini yaptım bu seferde ekran kartı (AMD HD 7600) driver kurulumu gerçekleştiremedim. Lafın özü şu anda cihaz sürekli olarak açılışta mavi ekran vererek işleri daha da katlanılmaz bir hale getirdi. Güvenli modda minidump dosyasını alabildim tek bir hata gözüküyor. Başta mavi ekran ve daha sonrasında cihazın Windows 10 uyumlu driverlerinin kurulumu konusunda yardımcı olursan çok sevinirim teşekkürler.

"sfc /scannow" rehberini uygular mısın?

Ekran kartının sürücüleri güncellemeyi deniyin. Nasıl gerçekleştiremediniz? Daha detaylı verir misiniz?

DDU ile var olan sürücüyü silin. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel sürücüyü kurun. AMD'nin kendi sitesinden.

İntel chipset sürücülerini güncelle.

"sfc /scannow" rehberini uygular mısın?

Ekran kartının sürücüleri güncellemeyi deniyin. Nasıl gerçekleştiremediniz? Daha detaylı verir misiniz?

DDU ile var olan sürücüyü silin. Sonra ekran kartının kendi sitesinden en güncel sürücüyü kurun. AMD'nin kendi sitesinden.

İntel chipset sürücülerini güncelle.
Deneyip geri dönüş sağlayacağım teşekkürler
"Sfc /scannow" rehberini uygular mısın?

Intel chipset sürücülerini güncelle.

SFC /scannow rehberini uyguladım
Windows Update üzerimden gelen güncellemeleri yaptım
HP Support ile gelen güncellemeleri yaptım
Intel Update driver aracılığı ile diğer donanımları güncelledim chipset dahil
Ancak ekran kartı driverini bulamadım o konuda yardımcı olursanız sevinirim. ( AMD driver bulucuyu sonrasında sitede gözüken uygun driveri kurmaya çalışırken hata veriyor hata kodu 184)

Son düzenleme:
En başta DDU ile var olan sürücüyü silin.

Bu linkten sırası ile gidiniz. HD 7600 dediğinize göre tek HD 7670 var diye düşünüyorum. Tam ekran kartınızı siz biliyorsunuz. Siz ona göre girersiniz.

Graphics> AMD Radeon HD> HD 7000 Series > HD 7670.

Sonra "submit" diyoruz.

Windows10 64/32 bit diyoruz. Siz hangi bit kullanıyorsanız o.

Sonra ise 15.7.1 WHQL bu sürümü indirin.
Sonuç nedir?

@Josof

Son düzenleme:
En başta DDU ile var olan sürücüyü silin.

Bu linkten sırası ile gidiniz. HD 7600 dediğinize göre tek HD 7670 var diye düşünüyorum. Tam ekran kartınızı siz biliyorsunuz. Siz ona göre girersiniz.

Graphics> AMD Radeon HD> HD 7000 Series > HD 7670.

Sonra "submit" diyoruz.

Windows10 64/32 bit diyoruz. Siz hangi bit kullanıyorsanız o.

Sonra ise 15.7.1 WHQL bu sürümü indirin.
Sonuç nedir?

@Josof

Mesajınızı yeni görebildim bu süreç bilgisyara ssd ve ram takviyesi yapıldı sistem yeniden kuruldu aynı sorunu tekrar aldım. Şuan dediğiniz driveri kurup sonucu paylaşacağım teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı