DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası %0 da kaldı

İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
RTX 4050
İşlemci
R5 7535HS
Merhaba, monitörün laptopa bağlı olan DP kablosunu tak-çıkar yapmıştım. Daha sonra odadan çıkıp geri geldiğimde DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası vermişti. Şu an yaklaşık 25–30 dakikadır %0'da kaldı. Force shutdown yaparsam minidump oluşturmayacaktır. Ne yapmalıyım, beklemekte fayda olur mu?

Ayrıca bu hatayı her aldığımda %0'da kalıyordu o yüzden yazılımsal olduğunu düşünmüyorum; ama anlamak icin minidump lazım.

30 dakikadır %0'da kaldıysa pek ilerleyeceğini sanmam. O yüzden force shutdown yapmanızı öneririm.
Hatayı DP kablosunu tak-çıkar yaparken almanız sorunun ekran kartı sürücüleri arasındaki çakışmadan kaynaklandığını gösteriyor olabilir hocam. Yani iGPU ve RTX 4050 arasındaki bir geçişten kaynaklanıyor olabilir.

Sistemi açınca şunları yaparsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum:
DDU ile hem AMD iGPU hem de NVIDIA sürücülerini güvenli mod ile tamamen kaldırırsanız ve
laptop üreticisinin sitesinden önce chipset, sonra dahili grafik en son da NVIDIA App ile RTX 5070 sürücüsünü sırasıyla kurarsanız hallolur gibi duruyor. Denemekten zarar gelmez.

30 dakikadır %0'da kaldıysa pek ilerleyeceğini sanmam. O yüzden Force shutdown yapmanızı öneririm.
Hatayı DP kablosunu tak-çıkar yaparken almanız sorunun ekran kartı sürücüleri arasındaki çakışmadan kaynaklandığını gösteriyor olabilir hocam. Yani iGPU ve RTX 4050 arasındaki bir geçişten kaynaklanıyor olabilir.

Sistemi açınca şunları yaparsanız sorunun çözüleceğini düşünüyorum:
DDU ile hem AMD iGPU hem de NVIDIA sürücülerini güvenli mod ile tamamen kaldırırsanız ve.
Laptop üreticisinin sitesinden önce chipset, sonra dahili grafik en son da NVIDIA App ile RTX 5070 sürücüsünü sırasıyla kurarsanız hallolur gibi duruyor. Denemekten zarar gelmez.

Driverden oldugunu sanmıyorum hocam 2 3 kez format attım şu ana kadar bu cihaza hepsinde de 1 2 kez yasadım çok sık olmuyor zaten fakat genelde sistem yük altındayken güç ayarlarıyla vs oynarsam oluyor servise götüreceğim çünkü buna ek bazı problemlerde yaşadım özellikle cihazı açarken bazen boot logosunda kalıyor format veya Linux'ta çözmemişti ya RAM ya da SSD ile alakalı bir sorundur yüksek ihtimal Memtest vs yapacağım ama o mavi ekran(kernel power 41) mevzusu yüksek ihtimal donanımsal

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı