WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR %0'da kaldı

İşletim sistemi
Windows 11

Thersha

Kilopat
Daha fazla  
RAM
KINGSTON DDR3 12GB RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial BX500 240GB SSD
Ekran kartı
ASUS GTX1060 3GB
Anakart
ASUS P8H61 M-LE
İşlemci
Intel i5 Core 3470
Merhaba, bugün WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR hatasını aldım ve %0'da takılı kaldı. Daha önce Windows 10'dayken bilgisayar aniden kitlenip duruyordu, fişten çekip geri takıyordum anca öyle düzeliyordu. Windows 11'e geçtikten sonra sıkıntı yoktu fakat bugün böyle bir hata aldım. Sizce sebebi ne olabilir?

Bu hata donanım kaynaklıdır, istisnai durumlarda da hatalı sürücüler buna yol açabilir. OCCT ile bellekleri 1 saat test edin, diski ise HD Tune ile test edin.

Daha net bir açıklama için raporları paylaşın.

Bu hata donanım kaynaklıdır, istisnai durumlarda da hatalı sürücüler buna yol açabilir. OCCT ile bellekleri 1 saat test edin, diski ise HD Tune ile test edin.

Daha net bir açıklama için raporları paylaşın.
Minidump dosyası oluşmadı maalesef. OCCT testi ile ekran kartını ve işlemciyi test edeyim mi? RAM'leri Memtest86 ile test etmiştim bi sorun çıkmamıştı, SSD'yi de Hd Tune ile kontrol etmiştim onda da bi sıkıntı çıkmamıştı.

OCCT ile yapmanızı istiyorum. Sorunları tespit etmede Memtest'ten daha iyi.

Evet, diğer donanımları test edebilirsiniz. Power testi de öneririm.
Tamamdır, o zaman tüm donanımları test edeyim. Şuan CPU'yu test ediyorum, size aktarırım sonuçları.

OCCT ile yapmanızı istiyorum. Sorunları tespit etmede Memtest'ten daha iyi.

Evet, diğer donanımları test edebilirsiniz. Power testi de öneririm.
Selamlar tekrardan, power testi de dahil tüm donanımları tekrardan test ettim. Hepsini 1'er saat çalıştırdım fakat herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Acaba yazılımsal bir problem mi?

Yazılımsal dediğim, driver kaynaklı birşey olabilir mi? Bios güncellemesini ve chipset güncellemesini yapmadım.

Son düzenleme:
Raporlar olsa yazılımsal tarafı görmek daha kolay olurdu. Bazı Windows bileşenleri (lsass.exe gibi) kırıldığı zaman da mavi ekran raporu oluşmayabiliyor. Aşağıdaki komutu komut istemine yazarak Windows bileşenlerini tamir edin.
Rich (BB code):
sfc /scannow

Aşağıdaki rehberi uygulayıp olay görüntüleyici raporu paylaşın.

Ekleme: Bu rehberi de uygulayın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı