Çözüldü DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Helvetios

Femtopat
Katılım
18 Kasım 2020
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba arkadaşlar,

Konu başlığında belirttiğim mavi ekran hatasını almaktayım. Hataların hepsini gün içeresinde bilgisayarı ilk açtığımda, bilgisayar tam olarak açılmadan meydana gelmekte. Diğer ilginç durum ise ilerleme yüzde 0'da duruyor ilerlemiyor yaklaşık 10 saniye sonra bilgisayar yeniden başlatılıp düzgün bir şekilde açılıyor. Yerel disk C'de minidump klasörü yoktu o yüzden konuya koyamadım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sistemim:
Model: Monster Abra A5 v15.1
İşletim sistemi: Windows 10.
NVIDIA GTX1650.
Intel i5-9300H
8 GB DDR4 RAM.
 
Çözüm
C:\Windows klasöründe "MEMORY.dmp" dosyası var mı? Varsa onu atın.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION kodlu hata, grafik sürücüsü ile ilgili olabilir. Sürücüleri DDU ile kaldırıp güncel bir WHQL sürümü yükleyin.

SFC rehberini uygulayıp sonuçları atın.

Ayrıca "Hızlı Başlatma"yı kapatın.


Minidump veya Memorydump dosyası olmadan ancak bunları söyleyebilirim.
Bu hata kodu genelde ekran kartı kaynaklı oluyor. Ekran kartınızın sürücüsünü DDU ile kaldırıp güncelleyin, karta bir işlem yapmış mıydınız?
 
C:\Windows klasöründe "MEMORY.dmp" dosyası var mı? Varsa onu atın.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION kodlu hata, grafik sürücüsü ile ilgili olabilir. Sürücüleri DDU ile kaldırıp güncel bir WHQL sürümü yükleyin.

SFC rehberini uygulayıp sonuçları atın.

Ayrıca "Hızlı Başlatma"yı kapatın.


Minidump veya Memorydump dosyası olmadan ancak bunları söyleyebilirim.
 
Son düzenleme:
Çözüm
Öncelikle yardım ettiğiniz için teşekkür ederim. Dün temiz kurulum yaptım, sürücüler NVIDIA'nın ve Monster'ın sitesinden indirdim. Diğer büyük kısmı Windows Update ile hallettim. Tam geçmiştir artık ya diye düşünürken bugün sabah gene mavi ekran verdi. Dediğim gibi yüzde 0'da duruyor. C'ye girip bakıyorum ama ne Minidump ne de Memorydump dosyası yok. Neden bulunmadığını da anlamadım. Belki de yüzde 0 kaldığı içindir. Monster servise götüreceğim galiba ama şu COVID döneminde sıkıntı olacak.

0f265423-c1ef-41d8-95f0-ee03469419fe.jpg
 
0%'da iken biraz bekleyin, ilerleyecek mi görelim. Attığınız ekranın kodu yine ekran kartına işaret ediyor. Sürücüyü DDU ile kaldırıp kurmadıysanız kurun, yine düzelmezse donanımsal bir sorun olabilir. Olay görüntüleyicisinde bir şey mevcut mu?
 
Bora Dere orayı yanlış anlamışsınız, yüzde 0'da iken ilerlemiyor. Bilgisayar yaklaşık 15-20 saniye sonra kendi kendine yeniden başlatıyor. Ben bilgisayarı resetlemiyorum.

Dediklerinizi yapıp deneyeceğim ama ilk başta da dediğim gibi her kapatıp açtığımda olmuyor. Günün ilk açılışında mavi ekran veriyor genellikle.
SFC'nin sonuçları.

Ek Açıklama 2020-11-19 163438.png
 
SFC'nin sonuçları güzel, onarılacak bir şey bulamamış. Yine mavi ekran alırsanız yazarsınız.
 
Benim gibi aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum. Bugün sabah gene mavi ekran verdi. Ma'at arkadaşımızın dediklerini yapmıştım ama bir tek hızlı başlatı kapatmamıştım. Çözümü olmaz diye düşünüyordum açıkçası. Onu kapatınca daha iyi oldu gibi. Nedeni bilmiyorum daha kesin sonucu bir süre kullandıktan sonra yazacağım.(Hala dediğim gibi C klasöründe minidump klasörü yok. CCleaner gibi temizleme programı kullanmıyorum. Bir yığın yöntem denedim ama bir türlü yok.)

Öncelikle tekrar merhaba. Hızlı başlatı kapatmam ile beraber mavi ekran sorunu bitti. Bir daha almadım. Ma'at ve Bora Dere'ye teşekkür ederim. Yalnız size son bir şey sormak istiyorum, hızlı başlatı kapatarak mavi ekran sorunu bitti bu mavi ekranın yazılımsal bir sorun olduğunu mu gösterir sizce? Donanımsal herhangi bir sıkıntısı var mıdır?
 

Geri
Yukarı