Çözüldü DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

PillagerPatrols

Hectopat
Daha fazla  
Son birkaç gündür mavi ekran hataları baş göstermeye başladı maalesef ve de artık bilgisayar kullanılamaz hale geldi. Ama bu konularda tecrübeli olmadığım için sebebini de bilemiyorum. Eğer bu konularda tecrübeli olan birisi varsa yardım edebilir mi acaba?

Sorunla alakalı olan diğer hatalar şunlar: Sorunun başlamasından bile önce oluşan bazı görüntü bozulmaları, kullanım esnasında birdenbire gerçekleşen donmalar ve de görüntünün bir anlık gidişiyle düzelmesi. Ama en sonunda tamamıyla donmasının ardından mavi ekran vermesi(fare imleci ve NumLock tuşunun bile donması), aşırı derecede görüntü bozulmaları(özellikle yazı fontlarının üstteki piksellerinin sağa kayması veya bütün ekrandaki görüntünün birbirine girmesi. [Açıklamak zor ama piksellerin birbiriyle yer değiştirmesi ama bütün ekran ve de rastgele olarak], anlık donmayla siyah ekran sonrası son görüntünün ekranın yarısını kaplayacak şekilde görüntüyü kaplaması. Ama kareli defter gibi kusursuz şekilde ayrılması[her biri kendi arasında çapraz] vs.)
Son olarak HDD sağlık taraması yapmaya çalıştığımda OpenGL sürücüsünün çökme mesajını alma.
Ekran kartı ana şüpheli.
01.09.2023 Tarihinde Paylaşılan Öğeler

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz gibi ana şüpheli ekran kartı. İnceleyip dönüyorum hemen.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurun.

Hemen deneyeceğim, zaten bu hatanın virüs olduğunu varsayarak format attığımda bu hata olmamıştı ama güncellemeleş yapıp sürücümü de kurduğumda tekrar başladı.

Dediğiniz gibi ana şüpheli ekran kartı. İnceleyip dönüyorum hemen.

DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurun.

Olmadı.

Son düzenleme:
Hemen deneyeceğim, zaten bu hatanın virüs olduğunu varsayarak format attığımda bu hata olmamıştı ama güncellemeleş yapıp sürücümü de kurduğumda tekrar başladı.

Olmadı.

Ekran kartında donanımsal bir sorun olabilir. Furmark ile test yapar mısınız?

Nasıl yapıyoruz acaba? Bir de hiçbir program açık değilken 70 C sıcaklığa sahipti ve de fan durumu pasif diyordu.

Ekran kartında donanımsal bir sorun olabilir. FurMark ile test yapar mısınız?

Hocam program çöktü. Alabildiğim tek sonuç bu; mükemmel karelere ayrılma durumu. Şu an 20 MB RAM ile %99 CPU kullanan ve de etkileşime girilmeyen bir yanıt vermeyen uygulama durumunda.

Dosya Ekleri

• IMG_20230902_002550.jpg
    IMG_20230902_002550.jpg
    150,4 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı