DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası

İşletim sistemi
Windows 10

bymechul

Megapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://1drv.ms/u/s!ApYCJRkkRCirglg9DlqjvMcjQk90?e=UtJjDz
Ekran kartı
RTX 4070
Merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce 2-3 gündür bilgisayarımı uyku moduna aldıktan sonra, monitörüme görüntü gelmiyordu. Bugün de bilgisayarımı "hazırda beklet" aldım ancak açtığımda DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası aldım. Minidumps dosyamı paylaşıyorum.

Bugünde DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası aldım ama bugünün minidump dosyası klasörde yoktu. 5 gün öncesinin minidump linkini paylaşıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'de sorun var gibi görünüyor ama bakacağız. Sistemde ne var SSD/depolama olarak? BIOS güncelleyin:

Aynı yerden ağ sürücülerini de güncelleyin, Ethernet ve Wi-Fi hangisini kullanıyorsanız. Ayrıca NetLimiter diye bir şey kullandığınız görünüyor, kaldırın.

SSD'de sorun var gibi görünüyor ama bakacağız. Sistemde ne var SSD/depolama olarak? BIOS güncelleyin:

Aynı yerden ağ sürücülerini de güncelleyin, Ethernet ve Wi-Fi hangisini kullanıyorsanız. Ayrıca netlimiter diye bir şey kullandığınız görünüyor, kaldırın.

Hocam merhaba. Geç geri dönüş yaptığım için üzgünüm.

Bugün bilgisayarımı uyku modundan çıkartmak istediğimde bilgisayar geç açıldı, ve bilgisayarımın içinde olan eski Windows'umun kurulu olduğu SATA SSD'ye geçti ve kullandığım M.2 SSD'yi sistemde göremedim. Bilgisayarı kapa aç yapınca ana M.2 SSD'ime geçebildim.

Kullandığım, C diskinin kurulu olduğu SSD markası.

Kingston KC3000.

Ve birkaç gün önce bilgisayarımı açarken, Windows da 1 saat boyunca disk fixing çalıştırdım.

Az sonra BIOS, Ethernet ve Wi-Fi'da güncelleyeceğim ve geri dönüş sağlayacağım.

1721196321803.png

Mesela şimdi de, eski Windows'umun kurulu olduğu F gitti. Birkaç gün önce de gitmişti. Chkdsk /f komutunu çalıştırıp, restart atınca gelmişti. Gene gitti.

Son düzenleme:
OS kurulu başka bir disk bulunmasın sistemde, çıkarın onu. O şekilde kullanın. NVMe SSD'nin sorun çıkardığı başka durumlar oldu mu?

OS kurulu başka bir disk bulunmasın sistemde, çıkarın onu. O şekilde kullanın. NVMe SSD'nin sorun çıkardığı başka durumlar oldu mu?

Uyku modu ve bekleme modundan çıkartınca, geri gelmiyor ve restart atıp diğer diske kurulu Windows'a atıyor. Bilgisayar açılınca ana M.2 SSD'm görünmüyor. Ne zaman kapatıp açarsam öyle görünüyor.

Driver Booster uygulamasından ağ driver kurmuştum. Onunla mı ilgisi var? Çünkü NetLimiter kaldırın ve LAN Wireless güncelleyin demiştiniz? Bu arada BIOS, LAN ve Wireless güncelledim.

SSD'de görünen bir donanımsal sorun var mı peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun donanımsal olup olmadığı kanısına salt dosyadan varmak mümkün değil ancak dediğiniz sorun şüphe vermiyor değil. Yalnız Driver Booster kullanmanız pek iyi haber olmadı. Kendisi eski sürücü hatta farklı bir aygıtın sürücüsünü kurabilen bir yazılım. Bu tarz bir şey kullanıldığında normalde format öneriyorum, sistem geri yükleme noktası da oluşturabiliyordu galiba ama format atmak daha kesin bir yol. Kullanmayınız bu tarz yazılımları, sürücüleri anakartın veya aygıtın kendi sitesinden güncelleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı