DPC_WATCHDOG_VIOLATION Hatası

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
Ekran kartı
GeForce 840M
İşlemci
i7 5600U
Bilgisayarımı geçen gün Windows 8.1'den Windows 10'a yükselttim. Sonrasında ekran kartı sürücüsünü güncelledim ve bu hata ile karşılaştım. Üç tane farklı sürücü denedim, fakat hepsi aynı hatayı verdi. Son denediğim sürücüyü kurduktan sonra sıkıntı çıkartmadı ama bu sabah yine aynı problemle karşılaştım. Bilgisayarı açtıktan sonra örneğin Görev Yöneticisi'ni açıyorum ve bir süre sonra yanıt vermiyor diyerek bilgisayar donuyor ve mavi ekran veriyor. Bu sorunu nasıl çözerim? Eski bir sürücü önerebilir misiniz? Eski sürücüde sorun yoktu fakat sürümünü hatırlamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun genellikle Windows'un sürücüleri doğru şekilde yükleyememesinden kaynaklı. Metod-1 GeForce Experience indirin. Sürücünüzü öyle güncelleyin. İşlemcinizin grafiği varsa ekran kartını silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Metod-2 Bilgisayarınızın sürücülerini iyileştirin. Windows'un kurulu olan diske sağ tıklayın özelliklere girin ve sürücüleri iyileştirin. Metod-3 Başlangıç Onarma yapın bilgisayarınızı gelişmiş başlangıçtan başlangıç onarma yapın. Metod-4 CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu konutları girin sfc /scannow DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth bunları deneyin. Bir sorun çıkarsa yazarsınız.

Bu sorun genellikle Windows'un sürücüleri doğru şekilde yükleyememesinden kaynaklı. Metot-1 GeForce Experience indirin. Sürücünüzü öyle güncelleyin. İşlemcinizin grafiği varsa ekran kartını silin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Metot-2 bilgisayarınızın sürücülerini iyileştirin. Windows'un kurulu olan diske sağ tıklayın özelliklere girin ve sürücüleri iyileştirin. Metot-3 başlangıç onarma yapın bilgisayarınızı gelişmiş başlangıçtan başlangıç onarma yapın. Metot-4 CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu konutları girin SFC /scannow DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth bunları deneyin. Bir sorun çıkarsa yazarsınız.

Hocam sfc /scannow yazdım tarama bittikten sonra sorun yok dedi. Bir de genellikle bir program açınca donuyor. Ekran kartının sürücüsünü kaldırıp test edeceğim bir daha. Eğer sorun olmaz ise sorun o sürücüden kaynaklıdır değil mi?

Bu arada sorunun ekran kartı driverinden kaynaklı olduğundan çok eminim driveri kuruyorum, kullanıyorum sorun yok. Ama kapatıp açıyorum bir programa tıkladığımda bilgisayar mavi ekran veriyor. Güvenli moda girip driver kaldırıyorum, yeniden başlatıyorum ve kuruyorum fakat sorun olmuyor yeniden kapatana kadar. 4 farklı sürüm denedim tüm yazılımları kurup son sürümde ve sorunsuz çalıştığı sürümde de denedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00