DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

ArderZ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar,
1 hafta öncesine kadar ASUS TUF Gaming FX505-DT BQ190 cihazımda mavi ekran (DPC_WATCHDOG_VIOLATION) hatası alıyordum. Sürücü güncelleştirmeleri, sıfırdan kurulum vs yaptıktan sonra 1 hafta boyunca hata almadım. Ta ki bugüne kadar. Steam üzerinden bir oyunu ilk defa çalıştırmak isteyince aynı hatayı aldım. Ardından bilgisayarım yeniden başlayınca sadece PowerPoint ve Google Chrome'dan (4 sekme) açtığım halde tekrar aynı mavi ekran hatasını aldım bu 2 defa tekrarladı toplamda 3 defa mavi ekran hatası aldım yardımlarınızı bekliyorum.

Not: Sürücülerim güncel, güncelleştirmelerim tam.
Sfc /scannow komutunu uyguladığım halde bozuk dosya bulamadım cihazımda.

Minidump dosyalarım: Son Minidump Dosyalarım.rar

Rica ederim.

Bir sorun olursa söylersiniz.

Selamlar.
Dediğiniz gibi 2 3 gündür Steam'i hiç açmadım dpc_watchdog_violation hatasını hiç almadım.
Steam'i hata almadan kullanabilmek için ne yapmalıyım bilginiz var mı?

3 günlük test süremde sorun raporlarına 3 sorun yansımış sorunlar:

2 defa desktop window Manager çalışmayı durdurdu.
1 defa diagnostics troubleshootingwizard = scripteddiagfailure
Hataları olmuş bilgisayarımda bu sorunlar hakkında bir bilginiz var mı?

Bu 3 sorunu bilmiyorum şahsen.

Steam'ı kaldırıp tekrar kur. Sonra Steam'a gir. Oyun oyna mavi ekran alacak mısın acaba? Deneme yaparak sorunu çözmeye çalışacağız artık.

Steam'ı kaldırıp tekrar kur. Sonra Steam'a gir. Oyun oyna mavi ekran alacak mısın acaba? Deneme yaparak sorunu çözmeye çalışacağız artık.

İyi geceler yardımlarınız için çok teşekkür ederim bilgisayarım şu an yanımda değil yarın deneyip sonuçları paylaşacağım.

İyi günler dediğiniz adımları uyguladım ve bugün Steam'de oyun açmayı denedim ilk açtığım oyunda sıkıntı çıkmadı 2.oyunu açarken yine aynı hatayı aldım.
Minidumplar: Minidumplar.rar
Not: 02.02.2021 de yine aynı hatayı vermiş bilgisayar fakat o sırada bilgisayar elimdeydi o hatayla karşılaşmadım fakat sorun raporuna öyle yansımış sizce ne yapabilirim şaştım kaldım.
İyi günler dediğiniz adımları uyguladım ve bugün Steam'de oyun açmayı denedim ilk açtığım oyunda sıkıntı çıkmadı 2.oyunu açarken yine aynı hatayı aldım.
Minidumplar: Minidumplar.rar
Not: 02.02.2021 de yine aynı hatayı vermiş bilgisayar fakat o sırada bilgisayar elimdeydi o hatayla karşılaşmadım fakat sorun raporuna öyle yansımış sizce ne yapabilirim şaştım kaldım.
Güncelleme : 17.38 de bilgisayarımı kapat tuşuna basarak kapattım bilgisayarımın ekranı kapandı fakat bilgisayarım kapanmadı ve yeniden başladı sorun raporlarına mavi ekran olarak yansımış.
minidump: 17.38 minidump.rar

Bütün minidump dosyaları ekran kartını gösteriyor. Ne yapacağımı bilemedim.

@Murat5038 hocam sizce ne yapılmalı? Ekran kartı sürücüsü güncel ama hep ekran kartı yüzüne mavi ekran alıyor. Acaba ekran kartına yetersiz güç mü gidiyor?

Ek olarak laptopa hiç zarar gördü mü? Batarya sıkıntısı falan var mı? Laptobun içini açtınız mı hiç?

Steam kullanınca mavi ekran alması daha çok garip.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Bütün minidump dosyaları ekran kartını gösteriyor. Ne yapacağımı bilemedim.

@Murat5038 hocam sizce ne yapılmalı? Ekran kartı sürücüsü güncel ama hep ekran kartı yüzüne mavi ekran alıyor. Acaba ekran kartına yetersiz güç mü gidiyor?

Ek olarak laptopa hiç zarar gördü mü? Batarya sıkıntısı falan var mı? Laptopun içini açtınız mı hiç?

Steam kullanınca mavi ekran alması daha çok garip.

USB portu olarak sadece klavye ve fare takılı kalsın. Diğer USB portları boşta kalsın. Klavye ve farenin USB çıkışlarını tak çıkart yap.

Laptop 4 5 aylık hiç hasar görmedi şu an tüm sürücüler güncel Steam'de mavi ekran yeme sorununu Steam'i yönetici olarak başlatarak çözdüm sanırım. Şu anlık sorun görünmüyor gibi USB portlarında sadece harici klavye ve mouse var. 02.02.2021 de yediğim mavi ekranda AMD servisi çalışmayı durdurmuş 3 defa donanım hatası almışım ardından mavi ekran yemişim sonradan fark ettim işlemciyle gelen Radeon Vega 8 Graphics ekran kartından yiyorum bunu anladım şu an sürüm tarihi 2019 görünüyor sitesinden güncelleğimde 2020 olmuştu fakat Radeon yazılımı yüzünden başka bir hata almaya başladım Radeon yazılımını sildim o hata gitti mecburen Windows Update'den güncelledim sizce ne yapmalıyım? Şu an 1 2 gün deneyeceğim durumları bildiririm ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim.
Not: Steam'i yönetici olarak başlatmam bilgisayara bir zarar verir mi?

Steam'i yönetici olarak başlatman bilgisayara zarar vermez.

Radeon Vega 8 AMD'ye ait ve ona ait farklı hata kodu var zaten. Ama hata kodu NVIDIA ile ilgiliydi.

Siz bütün sürücüleri güncel tutun.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Steam'i yönetici olarak başlatman bilgisayara zarar vermez.

Radeon Vega 8 AMD'ye ait ve ona ait farklı hata kodu var zaten. Ama hata kodu NVIDIA ile ilgiliydi.

Siz bütün sürücüleri güncel tutun.

Tekrar mavi ekran alırsan minidump dosyasını paylaşırsın.

Tekrardan merhabalar bilgisayarımla oyun oynuyordum oyun bitince bilgisayarımı kapattım ekran kapandı fakat fanlar ve işlem ışığı halen çalışmaya devam ediyordu sonra bilgisayarım tekrar açıldı sorun raporlarına baktığımda yine aynı kodlu mavi ekranı yediğimi fark ettim bu bugün aynı şekilde 2. mavi ekran yiyişim cidden bıktım artık yeni bilgisayarın böyle hatalar vermesi üzüyor insanı. 😕😞 Hata almamın sebebi nvidia ile alakalıysa ne yapabilirim alternatif bir çözüm var mıdır ?
Minidump: 02.21 minidump.rar

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı