DPC_WATCHDOG_VIOLATION mavi ekran hatası

Sezgin Öztokcan

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım ASUS X550VX modeli laptop GTX950M grafik sürücüsünü NVIDIA sitesinden kuruyorum ama kurduktan sonra aşırı takılma oluyor. Misal bilgisayar kilitleniyor 20 30 saniye sonra kendine geliyor kendine geldiği andan itibaren 5 saniye sonra tekrar aynı fakat grafik sürücüsünü kurmadan bilgisayarımda yine ufak tefek takılmalar oluyor ama o kadar değil. Sürücüyü yüklemediğim için de tam performans alamıyorum sistemden.

FurMark programı ile test yaptığımda cayır cayır çalışıyor ama boşta durduğunda mavi ekran verip kapanıyor minidump vermiyorum çünkü sürekli farklı bir hata veriyor. Örneğin; DPC_WATCHDOG_VIOLATION bunu Windows çalışmayı durdurduğunda verir bu da ekran kartından nereden biliyorsun diyeceksiniz ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bıraktığımda sorun çözülüyor ve test aşamasında hiçbir problem olmadan bilgisayarı kullanıyorum fakat boştayken bir anda mavi ekran verip kapanıyor. Ben şundan şüpheleniyorum 50 55 derece arası mavi ekran veriyor 70 80 arası hiçbir problem yok canavar gibi bilenler varsa yardım istiyorum.

Intel Core i7 6700HQ işlemci.
16 GB RAM.
2 GB ekran kartı.
1TB CD-ROM kısmında kızaklı HDD.
256 GB SSD.

Sistem özelliklerimde bu şekilde.
BIOS sürümü de X550VX. 305.

🌈 Öncelikle DDU'yu indirebilirsiniz. Daha sonra bilgisayarınızı safe mod ile açınız. Grafik sürücülerini ve physics kısmını da işaretleyip kaldırınız. Bilgisayar resetlenecek. Önceden indirmiş olduğunuz ekran kartı sürücüsünü sonra kurabilirsiniz. Temiz bir kurulum sonrası düzelir diye düşünüyorum. İyi günler. 😊

Ah dostum o dediğini kaç kere yaptım hatırlamıyorum :)

Kontrol eder misin? Driverı bu siteden mi indirmiştin?
Yeni adres bu. Eskiden indirmişsindir belki. Bu adresten grafik kartını seçip alttaki gibi tekrar yüklemeyi dene.

- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- Nvidia sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü game ready olanı indirin. Nvidia eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

İnternetsiz güvenli moda girmek için :
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına msconfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (Sadece güvenli modda açılıyorsa) : Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.

Olmazsa birkaç sürüm eskiye giderek 2-3 driver daha dene. Eğer hepsinde aynı sorunu yaşıyorsan ve alttaki gibi yaptığına eminsen üretici firmanın senin için verdiği driverı indir. Onda da sorun yaşıyorsan DDU ile driverı silip sistemi yeniden başlat ve hiçbir şey kurma. Windows Update yap ve güncelleştirme bittiğinde sistemini yeniden başlat. Windows'un yükleyeceği driver muht sorunsuz olur. Eğer oda olmazsa donanımın arızalı olabilir. Onun içinde alttaki gibi dump dosyası atabilirsin.

Kontrol eder misin? Driverı bu siteden mi indirmiştin?
Yeni adres bu. Eskiden indirmişsindir belki. Bu adresten grafik kartını seçip alttaki gibi tekrar yüklemeyi dene.

- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- NVIDIA sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü Game Ready olanı indirin. NVIDIA eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

İnternetsiz güvenli moda girmek için:
* Sisteminiz açılıyorsa çalıştır kısmına MSConfig yazıp açılan sekmede üstten başlangıç kısmına tıklayıp alttan güvenli başlatma seçip en az seçin. Kaydedip çıkın.
* Yine sisteminiz açılıyorsa yeniden başlata eliniz Shift tuşu basılı şekilde tıklayarak mavi menü gelene kadar bekleyin. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.
* Sistem açılmıyorsa (sadece güvenli modda açılıyorsa): Açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod F kaçtaysa o tuşa basın.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız.

Sorun devam ederse 1-2 sürüm eski driver deneyin. Hala sorun devam ediyorsa DDU ile kaldırıp bu sefer kendiniz kurmayın. Windows yüklesin. Hepsine rağmen sorun devam ediyorsa dönüş sağlarsınız.

Olmazsa birkaç sürüm eskiye giderek 2-3 driver daha dene. Eğer hepsinde aynı sorunu yaşıyorsan ve alttaki gibi yaptığına eminsen üretici firmanın senin için verdiği driverı indir. Onda da sorun yaşıyorsan DDU ile driverı silip sistemi yeniden başlat ve hiçbir şey kurma. Windows Update yap ve güncelleştirme bittiğinde sistemini yeniden başlat. Windows'un yükleyeceği driver muht sorunsuz olur. Eğer oda olmazsa donanımın arızalı olabilir. Onun içinde alttaki gibi dump dosyası atabilirsin.

Hayır sürücüyü o siteden indirmedim internete yazdığımda en başta çıkandan indirmiştim bu kenarda dursun. (yapılmadı)
ASUS'un kendi verdiği siteden indirmedim bu da kenarda dursun. (yapılmadı)

Son sürüm sürücü dahil 2 3 sürüm geriye giderek kurdum olmadı.
472 sürümünü kurdum olmadı.
Windows Update ile gelen sürücüyü denedim olmadı.
Her birini tekrar tekrar DDU ile silip yükledim olmadı.

Yaptıklarımı yazdım yapılmayanları yaptıktan sonra eğer olmazsa tekrardan buraya cevap yazacağım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Bu arada şöyle bir bilgi geçeyim; şu an bilgisayar açılınca 5 10 saniyeliğine donmuyor bende o arada FurMark programını açmaya çalışıyorum açarken 4 5 kere donuyor mavi ekran veriyor kapanıyor. 4 5 denemeden sonra açılıyor program hızlıca "GPU stress test" butonuna tıkladıktan sonra ekran kartımın ısısı artmaya başlıyor ısı arttıktan sonra program açık halde bilgisayarımı kullanabiliyorum. Yani sorunu böyle çözdüm. Örnek veriyorum FurMark ile testi başlatıyorum. Sonra PUBG oyununu açıyorum sonra FurMark'ı kapatıyorum mavi ekran sorunu yaşamıyorum ama hem oyunu hem FurMark programını kapatınca yaklaşık bir 4 5 dakika sonra yani ekran kartı soğuduktan sonra bilgisayarda boştayken direkt mavi ekrana düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı