Sezgin Öztokcan
Femtopat
Daha fazla
Merhaba, bilgisayarım ASUS X550VX modeli laptop GTX950M grafik sürücüsünü NVIDIA sitesinden kuruyorum ama kurduktan sonra aşırı takılma oluyor. Misal bilgisayar kilitleniyor 20 30 saniye sonra kendine geliyor kendine geldiği andan itibaren 5 saniye sonra tekrar aynı fakat grafik sürücüsünü kurmadan bilgisayarımda yine ufak tefek takılmalar oluyor ama o kadar değil. Sürücüyü yüklemediğim için de tam performans alamıyorum sistemden.
FurMark programı ile test yaptığımda cayır cayır çalışıyor ama boşta durduğunda mavi ekran verip kapanıyor minidump vermiyorum çünkü sürekli farklı bir hata veriyor. Örneğin; DPC_WATCHDOG_VIOLATION bunu Windows çalışmayı durdurduğunda verir bu da ekran kartından nereden biliyorsun diyeceksiniz ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bıraktığımda sorun çözülüyor ve test aşamasında hiçbir problem olmadan bilgisayarı kullanıyorum fakat boştayken bir anda mavi ekran verip kapanıyor. Ben şundan şüpheleniyorum 50 55 derece arası mavi ekran veriyor 70 80 arası hiçbir problem yok canavar gibi bilenler varsa yardım istiyorum.
Intel Core i7 6700HQ işlemci.
16 GB RAM.
2 GB ekran kartı.
1TB CD-ROM kısmında kızaklı HDD.
256 GB SSD.
Sistem özelliklerimde bu şekilde.
BIOS sürümü de X550VX. 305.
FurMark programı ile test yaptığımda cayır cayır çalışıyor ama boşta durduğunda mavi ekran verip kapanıyor minidump vermiyorum çünkü sürekli farklı bir hata veriyor. Örneğin; DPC_WATCHDOG_VIOLATION bunu Windows çalışmayı durdurduğunda verir bu da ekran kartından nereden biliyorsun diyeceksiniz ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bıraktığımda sorun çözülüyor ve test aşamasında hiçbir problem olmadan bilgisayarı kullanıyorum fakat boştayken bir anda mavi ekran verip kapanıyor. Ben şundan şüpheleniyorum 50 55 derece arası mavi ekran veriyor 70 80 arası hiçbir problem yok canavar gibi bilenler varsa yardım istiyorum.
Intel Core i7 6700HQ işlemci.
16 GB RAM.
2 GB ekran kartı.
1TB CD-ROM kısmında kızaklı HDD.
256 GB SSD.
Sistem özelliklerimde bu şekilde.
BIOS sürümü de X550VX. 305.