DPI nasıl engellenir?

Nonexistent

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar, eski evimde TurkNet GigaFiber kullanan ve bayağı memnun birisi olduğum halde taşındığım binada Türk Telekom ile yaşanan sorunlar dolayısıyla altyapının aktif olmadığını, tek çözümün Türksat Kablonet olduğunu öğrendim. Bu beni bayağı üzmüş olsa da mecburen geçmek zorunda kaldım. Ancak, TurkNet kullanırken yasaklanan sitelere (Discord, Roblox vb.) DNS değiştirerek girebiliyorken şu an DNS değiştirdiğimde sitelere bağlanmaya çalışınca bağlantı sıfırlanıyor. Bunu biraz araştırdığım zaman Deep Packet Inspection yani DPI yüzünden olduğunu gördüm. Modem arayüzünde herhangi bir şekilde devre dışı bırakma seçeneği yok. Güvenlik duvarını devre dışı bırakmayı denedim ancak nafile, sadece VPN ve WARP ile girebiliyorum. VPN de takdir edersiniz ki zaten düşük olan internet hızımı daha da düşürüyor ve açıp kapatması zahmetli. DPI bypass etmenin kalıcı ve tüm cihazlara etki edecek bir yöntemi var mı?

Yönetici çalıştırma seçeneği neden çıkmıyor, bilgisayarda yönetici hesabında değil misiniz ?

45 TL ye kaspersky vpn vardı paranız varsa onu kullanın sağlam vpn
Sanırım DPI'dan kaçamayacağız. Türk Telekom altyapıyı çeker çekmez TurkNet'e port açar umarım, en azından 100 Mbps fiber kullanırız. 2025 yılında koaksiyel kabloyla internet vermek rezil bir hareket maalesef :(

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-19_011717986.png
    resim_2025-01-19_011717986.png
    76,4 KB · Görüntüleme: 41

Technopat Haberler

Geri
Yukarı