DPI nedir?

• Konuyu başlatan Bropa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 4.110

Bropa

Centipat
Birçok videoya baktım, forumlarda okudum fakat anlayamadım. DPI nedir? Açık şekilde anlatabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
DPI mouse'nızı ne kadar kaydırarak imlecin ne kadar gideceğini ayarlayan hız ayarıdır.Masaüstünün en sonundan sağına 2000 DPI değerinde 2 saniyede gelirken eşit kaydırma ile 4000 DPI değerinde 1 saniyede gelir.
Şimdi oyunlarda hangisini seçmem doğru? Bunun bana ne gibi etkisi olacak? Bunu kapatabilir miyim?

Şimdi oyunlarda hangisini seçmem doğru? Bunun bana ne gibi etkisi olacak? Bunu kapatabilir miyim?

Size bunu en basitinden farenin hızı olarak ifade edebilirim. Çok yüksek DPI'da fareyi 1 cm oynatınca imleç çok fazla oynar.
Kapatamazsınız, her mouse belli bir DPI seviyesinde çalışır. Hangi DPI'da rahatsanız öyle bırakın.
Ayrıca mouse alırken kesinlikle DPI'ı yüksek diye almayın. Kimse 16.000 DPI'da oyun oynamaz :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı