DPI-sensivity ne kadar önemli?

keyidius

Hectopat
Yer
Sakarya
Selam herkese birkaç sorum var. 3-5 yıldır LoL oynayan birisiyim dümdüz herhangi bir ayar yapmadan mouse 1500 DPI ayarıyla oynamaktayım, palm grip tutuş ve bilekten oynuyorum daha önce hep 20x25 mouse pad ve G102 kullandım. CS:GO'ya yeni başladım standart herhangi bir ayar yapmadan 1500 DPI ile kendimi iyi hissediyorum. DPI düşürüp sensivity yükseltmenin tam olarak mantığı nedir? Biraz denedim 800 DPI 2.5 sens civarı güzel bir ayar bulabilirim gibi ama buna gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam herkese birkaç sorum var. 3-5 yıldır LoL oynayan birisiyim dümdüz herhangi bir ayar yapmadan mouse 1500 DPI ayarıyla oynamaktayım, palm grip tutuş ve bilekten oynuyorum daha önce hep 20x25 mouse pad ve G102 kullandım. CS:GO'ya yeni başladım standart herhangi bir ayar yapmadan 1500 DPI ile kendimi iyi hissediyorum. DPI düşürüp sensivity yükseltmenin tam olarak mantığı nedir? Biraz denedim 800 DPI 2.5 sens civarı güzel bir ayar bulabilirim gibi ama buna gerek var mı?

Gerek var eskiden DPI ayarlarım aşırı yüksekti o yüzden kontrol etmesi zordu sürekli aimim titriyordu. Şu an da 800 DPI 3.4 sens falan kullanıyorum çok daha rahat :D. Ama tabii biraz alışmaklada alakası var.

DPI arttıkça 1 birimlik fare hareketinizde ekrandaki imlecin, bir diğer değişle oyunlardaki Crosshairin hareket etme mesafesi artar. Eğer yüksek DPI ile oynuyorsanız bir headshot ya da ölümcül bir vuruşu ıskalama ihtimaliniz yükselir çünkü farenin çok az da olsa fazla ya da eksik hareketi bu ölümcül noktaları kaçırmanıza neden olur. Siz aim düzeltene kadar da rakibiniz sizi ortadan kaldırmış olur. O yüzden yüksek elodaki oyuncular düşük DPI ile oynar ve fare hareketlerini bilekten değil genelde dirsekten yaparlar.

Tabi ki rahat ettiğiniz ayarlarda kullanmak önemli lakin 1500 DPI her ne kadar size iyi hissettirse de CS-GO gibi bir online rekabetçi oyunda mouse kontrolünüzün stabilitesini kötü yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bir çok e-sporcu 400 800 DPİ arası kullanırlar bunun belli başlı sebepleri vardı. Örneğin hedefe dönerken aim stabilitesini sağlamak yani hedefe ani bir dönüş yaparken aiminizi daha tutarlı bir şekilde hedefte durdurmak önerdiğimiz DPİ ayarlarında yani 400 800 arası bir DPİ ayarında daha kolay olur. DPİ yani mouse hızı yükseldikçe hedefe doğru ani bir şekilde dönerken dönülecek açı ve farenin hareket edeceği mesafe yükseldiği için aim stabilitesini korumak zorlaşır. Ondan sonra @Jzofe arkadaşımız gibi aim titremesi yaşayabilirsiniz veya nişangahınızı ani bir şekilde hedefe doğrultmak gibi eylemlerde zorlanabilirsiniz. Yani 1500 DPİ size rahat gelse de oyun içinde mouse stabilitesini korumanız fazlaca zorlaşır.

Yüksek sens düşük DPI, düşük sens yüksek DPI arasında fark yok, düşük hassasiyet genelde koldan oynayan ve palm tutuşlu oyuncular için daha rahat kontrol demek, yüksek hassasiyetin kontrolü çok zor ve aiminiz titrek oluyor genelde. Eğer bilekten oynuyorsanız tamamiyle düşük sens kullanmayın bileğinize aşırı derecede yük bindirirsiniz ve her oyun çok yorulursunuz, koldan oynamaya başlayın.

Akşamdan beri oyundayım güncel durum 800 DPI 2.0 sens. Yavaş yavaş kolay dönmeye de alışıyorum. Olacak bu iş herhalde
Bu arada görüntü ayarlarımı da 1280x960 ayarladım. 17,3 inç laptopla oynuyorum ideal midir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı