DPI'si yüksek olan mouse daha mı iyi?

yasinxsp

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC Patriot Viper Steel 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram Frisby FC-9430G 650W 80+ USB 3.0 4 x RGB FAN Midi Tower Gaming MSI A520M-A PRO 4600(OC)MHz mATX Anakart
100Hz monitöre 10000 DPI mouse iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DPI ile kalite ayrı şeylerdir. Yüksek DPI sadece farenin ekrandaki hızının yüksek olmasını sağlar. Basit bir örnek veriyorum, sayılaeı sallıyorum: Fareyi 1 mm hareket ettirdiğinde 800 dpi 1 piksel, 1600 dpi 2 piksel, 2400 dpi 3 piksel, ... gibi gibi bir şey. Tam olarak böyle değil ama kafanda düzgün bir şekilde canlandırmak amaçlı böyle anlattım.

10000 DPI istesende kullananamazsın, gereksiz çok hızlı bir mouse'in olur, monitörde bir sorun çıkmaz, kullanılması uygun, fakat 800, 1600 bilemedin 3200 dpi üstü çok hızlı.
Mouse hızını ayarlayamazmıyım driveriyle felan Şuanki kullandığım mouse trendyolun kötü bi mousesi olduğu için 10000 dplik bi mouseye geçmeyi planlıyorum.
DPI ile kalite ayrı şeylerdir. Yüksek DPI sadece farenin ekrandaki hızının yüksek olmasını sağlar. Basit bir örnek veriyorum, sayılaeı sallıyorum: Fareyi 1 mm hareket ettirdiğinde 800 dpi 1 piksel, 1600 dpi 2 piksel, 2400 dpi 3 piksel, ... gibi gibi bir şey. Tam olarak böyle değil ama kafanda düzgün bir şekilde canlandırmak amaçlı böyle anlattım.
Mousenin driveri ya da bilgisayardan ayarlanamıyor mu onlar? şu an trendyolun kötü bi mousesini kullandığım için daha iyi bi mouseye geçmeyi planlıyorum da dpi çok önemli değil yani Rampage SMX-R7S REVOLVER Usb Metalik Mavi 10000 Dpi Makrolu Oyuncu Mouse fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bunu almayı planlıyorum.

Mouse hızını ayarlayamazmıyım driveriyle felan Şuanki kullandığım mouse trendyolun kötü bi mousesi olduğu için 10000 dplik bi mouseye geçmeyi planlıyorum.

Mousenin driveri ya da bilgisayardan ayarlanamıyor mu onlar? şu an trendyolun kötü bi mousesini kullandığım için daha iyi bi mouseye geçmeyi planlıyorum da dpi çok önemli değil yani Rampage SMX-R7S REVOLVER Usb Metalik Mavi 10000 Dpi Makrolu Oyuncu Mouse fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bunu almayı planlıyorum.
Hocam bazılarında Mouse tekerleğinin altındaki tuşlardan ayarlanabiliyor onun dışında uygulaması varsa oradan yapmanız gerekmekte. Ve arkadaşın da dediği gibi DPI sadece hızını gösterir kalitesini değil, 10.000DPI üstü gereksizdir.

Hocam bazılarında Mouse tekerleğinin altındaki tuşlardan ayarlanabiliyor onun dışında uygulaması varsa oradan yapmanız gerekmekte. Ve arkadaşın da dediği gibi DPI sadece hızını gösterir kalitesini değil, 10.000DPI üstü gereksizdir.
Teşekkür ederim hocam çok sağolun.

Fareyi iyi yapan sensörü ve malzeme kalitesidir DPI yerine IPS hizlanma ve polling rate degerlerine bakabilirsiniz. Bütçe belirtip mouse önerisi istediğiniz yeni bir konu açarsanız yardimci olacaklardir.

switchlerde pek dikkat edilmesede farklılık oluşturuyor.

Eğer farenin programı varsa oradan DPI'yını ayarlayabilirsin. Denetim masasındaki fareden sadece hızını değiştirebilirsin.
Kişiden kişiye değişir ama genelde 2500-3000 DPI'dan sonra çok hızlı olmaya başlıyor. Eğer 8K ya da ultra geniş ekran kullanmıyorsanız yüksek DPI ihtiyacınız olmaz. Kalitesi için ürün yorumlarına ve internetteki incelemelere bakabilirsiniz. Ayrıca Rampage markasından uzak durmanızı tavsiye ederim.

Peki Logitech G502x nasıl bir mouse önerir misiniz?

Hocam biraz daha ekleyip aynı markanın daha hızlı ve gerçekten parasının hakkını veren bir mouseyi alabilirsiniz. Unutmayın ki RGB her şey değildir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı