Dragon Ball çalıntı mı?

Dragon Ball olmasaydı bugün ne One Piece ne Naruto ne Bleach hiç bir şekilde olmazdı. Dragon Ball zamanımıza göre son derece klişe bir seri olsa da shounen'in atasıdır big three'nin de babasıdır.

Son düzenleme:
Bir arkadaşım Dragon Ball'ın big three olmadığını ve savaş sahnelerini çok sıkıcı olup savaşların 2 tane kamekamehaa atıp savaşın bittiğini söyluyor.

Çalıntı kısmını pek anlamadım ama Dragon Ball, "big three"den değildir, çünkü Dragon Ball daha farklı bir jenerasyondan, onlardan çok daha önce çıkmış ve onlara yol açmış bir seri. "big three"deki üç anime de zaten Dragon Ball'dan büyük ilham almıştır.

Şu anki klişelerin ve shounen içeriklerin çoğu Dragon Ball'dan çıkmıştır. O iki Kamehame atma işi de tamamen saçmalık onlarca bölüm sürüyor herhangi bir savaş.

O arkadaşın animeler hakkında çok bir şey bilmiyor sanırım. BİG There denilen şey en iyi 3 shonen gibi bir şey değil. Zamanında Shonen Jump en çok hangi manga sattığını öğrenmek için sayım yaptı. O zamanda en çok satış yapan One Piece Naruto ve Bleach'dı. O zamn Dragon Ball onlar kadar satış yapamadığı için orada olamadı. Ve 40 yıl önçeki telefonla şu anki telefonları gibi olmasını beklemek saçma

Çalıntı kısmını anlamadım. Bildiğim kadarıyla da çalıntı değil. Anime sektöründe ki o zamanlar için en özgün animeydi ve bir nebze hala daha öyle. Sen hala bağırıp Power up alan karakterlerle dolu bir anime daha biliyormusun? Animeye laf atmıyorum bu arada.

Ayrıca bazı savaş sahneleri belki sıkıcıdır ama genel olarak sıkıcı bir anime değil. Bazı yerleri güzel de gaza getiriyor.

Arkadaşının dediği tek doğru info Big Three'den olmayışı olması. Evet değil çünkü DB direk Big Three'nin Atası.

Eğer DB olmasaydı Ballandıra ballandıra övdüğümüz One Piece, Naruto, Bleach ve Yeni nesil shounenler de olmazdı. O ondan esinlendi, o ondan o ondan.... ama bütün taşlar DB de bitiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı