Dragon Center MysticLight yüksek CPU kullanımı problemi

Savin

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Motosiklet Pilotuyum
Yakın bir zaman önce çok güçlü bir sistem toplamış bulunuyorum. Sistemim 'MSI' ve 'Corsair' tabanlı bir sistem oldu ve özellikleri aynen şu şekilde.
  • İşlemci: Intel Core i9 9900K
  • Anakart: MSI Z390 MEG GODLIKE
  • Ekran Kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio 8 GB
  • RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4X8)
  • Sıvı Soğutma Sistemi: Corsair H150I PRO RGB 360mm
  • HDD: Seagate Barracuda Pro 6TB (3X2)
  • M.2 SSD: Corsair 960GB Force MP510
  • Kasa: Cooler Master H500P
Sistemimi ilk başlarda test etmek için daha önceden Windows kurulmuş bir SSD ile (Sürüm 1809) Boot ettim. Dragon Center, MSI Afterburner ve Corsair İCUE gibi programlar ile her şeyin kontrolünü yaptım ve bir sorun çıkmadı. Hatta her şey görebileceğim en kusursuz halindeydi. Bu değerleri ve stabilizasyonu gördüğüm için bilgisayarıma format attım ve Windows 1903 kurulumunu gerçekleştirdim. Her şey tekrar çok güzel gidiyordu işlemci sıcaklığım boşta 29 - 35 derece arasında geziyordu. Dragon Center yazılımını kurdum tekrar problem çıkmadı ama MysticLight eklentisini kurduğumda 10% işlemci kullanımı ile birlikte işlemcim sürekli Turbo Boost frekansında boşta çalışmaya başladı. İnternet üzerinden hiçbir şekilde bu sorunun kaynağını bulamadım ve kendim elle araştırmaya koyuldum. Problemi buldum, arkada çalışan 'LEDKeeper2' ve 'Lightkeepersupport' adlı 2 yazılım çalışıyordu ve işlemciyi sürekli Turbo Boost frekansında çalıştırıyordu. Bundan dolayı işlemcim boşta 50 - 55 derecelerde oynamaya başladı. Bu sırada hiçbir şekilde RGB kontrolü yapamıyordum ve zaten bundan dolayı bir problem olduğunu anlamıştım. İnternet üzerinde bu sorunu yaşayan çok fazla kişi olmuş ama ne MSI ne de başka biri bu sorunun çözümünü söylememiş. Dragon Center için 2 sürüm denedim 1.0. 0.52 ve 1.0. 0.50 ikisinde de bu problem aynen devam etti. BIOS sürümümü en son sürüme güncelledim tekrar işe yaramadı. 30 bin lira civarı harcadığım bu sistemde böyle bir problem yaşamak gerçekten beni üzdü.

67721056_2135264266772198_7929537671787970560_n.jpg

Biri bana cevap yazabilir mi acaba? Gerçekten çok sıkıntılı bir durum yaşanıyor diyebilirim.

Son düzenleme:
Msi ile icue yazılımı çakışıyor olmasın.ICUE yazılmına gir ayarlardan ramlerin ışıklandırmasını donanımın yapması için ayarla sistemin değil ram donanımı kontrol etsın yanı.Neredeyse aynı sistemimiz bende o dediğin işlemci kullanımı sadece ramleri icue kontrol ederse oluyordu.
Enable full software contol tikini kaldır yani.

Msi ile icue yazılımı çakışıyor olmasın.ICUE yazılmına gir ayarlardan ramlerin ışıklandırmasını donanımın yapması için ayarla sistemin değil ram donanımı kontrol etsın yanı.Neredeyse aynı sistemimiz bende o dediğin işlemci kullanımı sadece ramleri icue kontrol ederse oluyordu.
Enable full software contol tikini kaldır yani.
Tik zaten yok üzerinde. Yemin ediyorum kafamı yemek üzereyim...
1564546367559.png

Ve bu şekilde hiç bir RGB kontrolünü gerçekleştiremiyorum. Corsair İCUE programını kaldırdım tekrar aynı problem... 50 derece üstü ve RGB kontrolü yok.

Son düzenleme:
Bağlantıdaki yazılım ile sorun yaşadığın uygulamaları kaldır.
Tekrar anakart sitesinden yükleyin. Eğer halen aynı sorun yaşanıyorsa MSI destek sistemine Dxdiag raporu ile birlikte yaşadığın sorunu belirt. Bir sonraki güncelleme de büyük ihtimalle bu sorunu çözeceklerdir.

Bağlantıdaki yazılım ile sorun yaşadığın uygulamaları kaldır.
Tekrar anakart sitesinden yükleyin. Eğer halen aynı sorun yaşanıyorsa MSI destek sistemine Dxdiag raporu ile birlikte yaşadığın sorunu belirt. Bir sonraki güncelleme de büyük ihtimalle bu sorunu çözeceklerdir.
Teşekkür ederim deneyeceğim...
Kaç gündür bekliyorum problem hala aynı şekilde devam ediyor.
Güncelleme: Son sürüm MSI Dragon Center güncellenmesine rağmen hala sorun aynı şekilde devam ediyor. MSI Forumlarında hiç bir moderatör bu konuya cevap vermiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı