Dragon's Dogma 2 Steam Yorumları Çoğunlukla Olumsuz!

Katılım
28 Temmuz 2018
Mesajlar
12.822
Makaleler
18
Çözümler
58
Yer
İzmir
Oyunu dün çıkmadan ön sipariş edenlerden birisiyim, ve bu yorumlar beni düşündürdü. Çünkü herkes 2 problemden şikayetçi gözüküyor. Steam yorumlarına bakabilirsiniz.
  • Optimizasyon problemi. Oyunda kullanılan render işlemleri optimize edilmemiş, köy gibi kalabalık yerlerde FPS düşüşü.
  • Karakteri oluşturduktan sonra karakterin görünüşünü sevmeyip yeniden yapmak isterseniz gerçek para ile yeniden yapabiliyorsunuz.
 
3. olumsuz yönü de sanırım DLC'lerin, oyun çıkışından sonra yayınlanması. Epey eleştiri almış, bakalım geri adım olacak mı.
 
2023 ve sonrasında ön siparişten oyun satın almak, tamamıyla kumar oldu çünkü son yıllarda çıkan oyunların optimizasyonunda illaki sorun oluyor. Şirketler FSR ve DLSS teknolojisi olduğu için önemsememeye başladı da yanlış işte.
 
Teknik videoları incelediğim zaman ana karakterlerde yüksek detay içeren high-poly modelleme ve materyal dokuları kullanmışlar. Bir de render ayarlamalarından kaynaklanıyor. Ben de bugün R5 5600 ve RTX 4070 ile deneyimleyip buraya yazarım.
 
Optimizasyonun iyi olmaması şaşırılacak bir durum olmuyor bence artık. Büyük oyunların %90'ı en az bunun kadar kötü optimizasyon ile çıkıyor. Mikro ödeme de birçok singleplayer oyun da var artık, o da normalde çok etkilemezdi ama karakterin tipini değiştirmek için kullanmaları saçma olmuş. Optimizasyon sorunları yakın zamanda büyük ölçüde halledilebilir gibi gözüküyor biraz daha geç çıksa her türlü yararına olurdu bence. Son günlerde çok fazla oyun çıktı piyasaya çünkü.
 
Oyunu dün çıkmadan ön sipariş edenlerden birisiyim, ve bu yorumlar beni düşündürdü. Çünkü herkes 2 problemden şikayetçi gözüküyor. Steam yorumlarına bakabilirsiniz.
  • Optimizasyon problemi. Oyunda kullanılan render işlemleri optimize edilmemiş, köy gibi kalabalık yerlerde FPS düşüşü.
  • Karakteri oluşturduktan sonra karakterin görünüşünü sevmeyip yeniden yapmak isterseniz gerçek para ile yeniden yapabiliyorsunuz.

Karakter oluşturma item'ı oyunun içinde de var. Satılan tüm itemlar oyunda var. Bazıları sınırlı sayıda ama. Capcom hep böyle satış yapıyordu. Buradaki sorun yönetmenin fast travel kötüleyip, sonra fast travel itemı satmaları :) Ve evet optimizasyon. Üst düzey işlemcisi olmayanın işi zor.
 
Şu anda RAM kullanımı 15300 MB. Görseli atayım. 4070 ve R5 5600 ile orta-yüksek ayarlarda zar zor 60 FPS alıyorum. DLSS ve RT kapalı.
20240322165959_1.jpg

20240322155641_1.jpg
 
Şu anda RAM kullanımı 15300 MB. Görseli atayım. 4070 ve R5 5600 ile orta-yüksek ayarlarda zar zor 60 FPS alıyorum. DLSS ve RT kapalı.Eki Görüntüle 2147429
Eki Görüntüle 2147432

Sıkıntılı hocam normal değil yani. 5600 halen taş gibi işlemci bence. Siz bir de şehre gidince görün durumu. İşlemci kullanımını becerememişler hiçbir türlü. Dışarda gezerken bile yeterince iyi değil. 4070 - 7800x3D ile oynuyorum ben max ve rt açık. Dışarda 80-85 maksimum veriyor. Tamamen cpu saçmalığından kaynaklı bu durum. Yoksa bu oyunda bu fps'leri verecek bir görsellik yok. Şehirlerde 50'lere düşüyor. Dünyanın en iyi oyun işlemcisi denilen işlemci ile sen 50 fps verebiliyorsan git bir ekibini sorgula. Ama oynarken görseldeki kadar kötü durmuyor tabii ki ama kesinlikle 2024 oyunu gibi de değil. Hani Alan Wake gibi bir teknik kalitesi olsa anlayacağım ama o da yok.

Hocam rendering ne seçili bu arada? Interlaced ise o zaman kötü görünüyor fps verse de. Progressive çok daha iyi. Bir de gölge kalitesini kesinlikle max yapmayın. Görsel pek farkı yok fps katili. Bazı sistemlerde de max seçiliyken kamera oynatınca fps 30-40 düşüyor. Rt sadece ışıklandırma da var. Yansımalar da yok ama bu engine'dan kaynaklı. Rt konusunda pek iyi değil Re Engine. Ama oyunda görsel olarak fark yaratıyor açınca ama fps'yi etkiliyor kayda değer düzeyde.

Ek olarak dlss ve fsr kullanımını en kötü yapan oyunlardan biri gördüğüm. İkisi de fazlasıyla bulanık görüntü veriyor ve sharpness ayarı hiçbir şey değiştirmiyor görüntüde. Becerememişler onu da. Yoksa Dlss'in neler yapabildiğini biliyoruz bazı oyunlardan, native'den farkı yok. Bunda çöp şu anda maalesef. Dlss sürümünü manuel güncelledim ama yine bir şey değişmedi. Patch getirmeleri lazım. Frame generation da oyunun klasöründe var aslında ama oyunda yok :)
 
Bende oyunun tanıtımlarından nasibini alıp dayanamayıp Deluxe sürüm alanlardanım. Kafamdaki ilk soru işareti şu Deluxe alanlar DLC sahibi de olacaktı ama verilenler üç beş meteryalden başka bir şey değil daha bir şeyler verilecek mi yoksa hepsi bu kadar mı?
Şu an için dürüst olmam gerekirse keşke oyunu iade alsalar diyorum çünkü oyunun optimizasyon problemi beni çok soğuttu dönüp oyuna dahi bakmak istemiyorum onun yerine 200 saat oynadığım Elden Ring takılıyorum.
Sistemim Ryzen 5 5600 RTX 3080 Ti 32 GB RAM 4K TV ekranda oynuyorum. Ekran kartı kullanımı DLS kapalı olsa bile neredeyse %80leri zorla görüyor. Oyun çok fazla işlemciye abanıyor maalesef.
 

Geri
Yukarı