Dram FSB Oranı vs Hesaplanması

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Merhabalar konuyla ilgili birkaç overclock denemem oldu. Genellikle RAM den kaynaklanan hatalar aldım. Bu yüzden uygun dram FSB oranlarını öğrenebilir miyim? Ve hangi şekilde hesaplandıklarını öğrenebilir miyim? Uygun volt değerleri CL5 zamanlamalarında 5-5-5-15 iken sitesi 2.2v olduğunu biliyorum.

Fakat bu ayarlardan sonra yaklaşık 20 dk sonra mavi ekran alıyorum. 5-5-5-18 2.1v iken mavi ekran yok. Fakat sistem açılırken elektrik alıyor kesiyor ve sora tekrar çalışıyor. Sorun olmadan da devam ediyor. Farklı bir sitede ise 5-5-5-15 te 2.3v uygulayın deniliyor. Anakart Gigabyte P43 ESG3 (rev 1.4). Anakart ve RAM için 4 adet FSB oranı seçeneği sunuyor. Bunlar: 200-266-333-400

İşlemci overclock edilince otomatik olarak FSB den kaynaklı RAM ler 3.00 GHz de ve 960 HZz de stabil çalışmıyorlar. Bilginize sunar yorumlarınızı beklerim.

Ram:

HyperX 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 Desktop Memory Model KHX8500D2K2/4G

Son düzenleyen: Moderatör:
Mavi ekran alıyor olmanız çok güzel bir şey. En azından nedenini öğrenebiliriz.
Minidump klasörünü bilirsiniz, Windows'un içerisinde bulunur.
Buradan, en son raporlanmış olan dosyayı alıp sosyal'e yükler misiniz ?
Biraz bilgi birikimi gerektirir, bilgili arkadaşları yönlendirir, ilgilendiririz.

Birde o sisteme nasıl bir OC yapmayı planlıyorsunuz. Yani bir sınırı var elbet bu işin, özellikle de DRR2 temelli böyle bir sistemde.
İşlemciyi 2,5'den kaça çıkarmaya çalışıyorsunuz ?

Dosyayı yükleyeceğim 2 gün içerisinde . Anlamadığım nokta DDR2 1066Mhz aldım ama 1066 da 1 günden fazla kullanamadım . Gerek cpu core voltajı nı arttırdım gerek ram frekansını 2.2 ye çıkarttım. Zamanlamalarda CL 5-5-5-15 te .Alınan hatalar bazen Memory Management bazen Ntfs File System bazen farklı farklı IRQ kodlu mavi ekran hataları. Neredeyse tüm olasılıkları denedim farkeden + bir kaç dakika daha fazla çalışma sonrasın da tekrardan hata. Bu arada konu başlığımı değiştirebilirseniz sevinirim konuya uygun yazarsanız daha fazla katılım gelecektir.

Arkadaşlar konu başlığını "SPD ve FSB değerlerinin ayarlanması" olarak değiştirebilirmisiniz?

Arkadaşlar konu başlığını "SPD ve FSB değerlerinin ayarlanması" olarak değiştirebilirmisiniz?
DDR2 2*2 1066 modul Ram'i 1066 kullanabilme ?
Evet arkadaşlar DDR2 1066Mhz ram leri zamanında pek alıp kullanabilen olmasada şimdi 1066 da kullanmak istiyoruz ve yapamyoruz .Gerek gelişen yazılımların beraberinde getirdikleri uygulamalar , gerek yeni teknolojiler ve sistem gereksinimleri arttı 1066'yı 800 de kullanmak artık sıkıcı geliyor. Cpu ile beraber sorunsuz arttılımayan frekansları hangi yollar ile arttırmamız mümkün . Bu konu hakkında yorunlarınızı bekliyorum.

Dostum ne yapmaya çalıştığını inan anlatamıyorsun :) Belleklere kafayı bu kadar takmandaki sebebi anlaşılır bir biçimde anlat bana.
Anakart ve işlemcin 1333MHZ bellekleri kullanmana OC'suz olarak izin vermekte.
1066MHZ bellekleri de destekliyor doğal olarak.

Anakart kitapçığından bakar ve ilgili slotlara takarsın belleklerini. Ben cidden anlayamadım ne demeye çalıştığını.

Gigabyte P43 ES3G anakart ddr3 desteği yok ddr2 1200+ destek yazıyor ama sadece lafta. Ya ram uyumsuz baktığım kadarı ile bellek destek listesine KHX8500D2K2/4G göremedim. Muhtemelen desteklemediğinden beni böyle sıkıntıya sokuyor.

3.00 ghz ddr2 1066 ultimate setting full hd.jpg

dfgh.png

valley.png

Şuan 1066MHZ değerini CL5 değeri ile sağlıyor. Ve anakart ve işlemciniz 1333MHZ değerini lafta değil, gerçekten destekliyor.
RAM bellekler uyumsuz olsa zaten çalışmaz :) Siz BIOS menüsünden 1333MHZ yapıp, kaydedip çıkmayı denediniz mi ?

Evet anakart 1600 FSB'yi desktekliyor. Cpu şuan 1600 mhz FSB hızında çalışıyor. Anakart üstünden o.c. profilinden frekansını { 333*7.5=2.50 } GHZ'den 400*7.5=3.00 GHZ' e yükselttim. Doğal olarak olan 1333 CPU FSB si 1600 'ü gördü. Ağır oyunlarda sistem reset atıyor. Mesela MW 2012 şuan DRAM voltage ve Mch voltage arasında volt değerlerinde ufak değişimler yaparak stabilite sağlamaya çalışıyorum. Eğer Stabil sistem sağlayamazsam nedenleri nelerden olabilir konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

3.00 ghz o.c..png

Dostum inan bana kullandığın terimlerde yanlışlık var :) Ve ne yapmaya çalıştığını bile anlatamıyorsun.

Sen BUS frekans hızını artırarak mı OC yapmaya çalışıyorsun ?
Şu GHZ'yi hesapladığın kısımda yani "333*7,5" kısmında yani. 7,5 çarpan, 333BUS frekans hızı mı oluyor ?

Arkadaşlar resimde FSB : DRAM 1:1 bu iyimi kötümü. Nedeni şu 3 ghz ve 1066 da iken 3:4 tü şu an 3.ghz 800 de fakat 1:1

fsb dram.png

Dostum inan bana kullandığın terimlerde yanlışlık var :) Ve ne yapmaya çalıştığını bile anlatamıyorsun.

Sen BUS frekans hızını artırarak mı OC yapmaya çalışıyorsun ?
Şu GHZ'yi hesapladığın kısımda yani "333*7,5" kısmında yani. 7,5 çarpan, 333BUS frekans hızı mı oluyor ?
Evet :D Ama bir türlü stabilite tutturamadım. 3.günde reset veya mavi ekran .

Evet, kritik sorunun cevabını aldık. Bus frekans hızı ile oynayarak OC yapmaya kalkarsan başına gelecek olan budur.
Bus frekans hızını çok az miktarda yükseltebilirsin, daha ötesinde kesinlikle stabilite bozulur, zaten oldukça elverişsiz bir sisteminiz var.

OC yapılackasa da çarpan ayarı ile yapılmalıdır. Sen Bus frekans hızı ile OC yapmaya çalıştığın sürece istersen 10 sene bellek ayarlarını kurcala yine stabiliteyi sağlayamazsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı