DRAM özellikli 3000TL SSD tavsiyesi

Bütçe
3000
G2 Alınmaz seviyesinde değil onu demeye çalışıyorum. Böyle söyleyince JamesEşek in malum SSD'leri seviyesine iniyor ki kalitesiz veya balon olmadığından henüz o raddeye gelmedi.
Low budget a gitmeye çalışanların çoğunluğu 2, 2K'nın üstüne çıkmıyor en ucuz neyse onu alayım deyip okuma yazma hızına atlıyor. Kingston NV2, WD Blue/green, MLD'nin herhangi owerrated modeli, Adata Legend'ların kronik sorunlu modelleri arasında G2 ciddi öne çıkıyor. Malum Akakçe'den "populerlik" diye sıraladıkları da göz önünde bulundurulunca...
VPN110'a kötü falan da demiyorum yanlış anlaşılmasın. Yayılması gerek diyorum bu yüzden görünmesi zor ki bunun sorumlusu ben değilim.
1- 1,5 yıl önce Millet 980 alırken avaz avaz "P5 Plus ALIN" diye bağırıyordum. Demeye çalıştığını anlıyorum da bahsettiğim SSD o kadar arada kalmış ki Patriot'u özellikle işaretlemediğimiz sürece bulamazsın. İnternette gördüğüm incelemeler ve Spec'ler de VPN100 modelleri oluyor. Gördüğüm kadarıyla Patriot'un 2 tane SSD modeli var TR de. Onlar da yaygın olmayınca bilinmemesi normal. Ezberlik bir şey yok Colorful Advanced gibi "Colorful ne alınmaz Çin malı" tarzı bir durum olsa %100 haklısın ama bu tarz bir ön yargı da yok ortada. Direk SSD yi görmedim çünkü.

HB satıcısındaki bindirimi söyleme sebebim fiyatının sabitliği konusunda emin olmamam. Güya 4K'den inmiş fiyatı. İçimden bir ses zamlayıp fiyatını 3Klara uçuracaklar diyor umarım tutnaz.

Bu arada kontolcü için özellikle birkaç siteden baktım G2 de E12S var. E12C olan "LRC10Z001TG8" kodu ile geçen düz model.
1712740641311.png
Şimdi fark ettim Vatandaki Kioxia Exceria Plus fiyatı bayağı iyiymiş. Bu modeli biliyordum ama satıcıların bu kadar uyguna verdiklerini bilmiyordum. G2'den daha iyi bir şey arayana bunu öneririm artık. (VPN110'un fiyat durumuna bağlı)
 
G2 alınmaz seviyesinde değil onu demeye çalışıyorum.
Anladım hocam. Ben de zaten G2 alınmaz demek istemedim. Dediğiniz gibi giriş seviye için taş gibi SSD. DRAM bulundurması da direkt rakiplerinin önüne geçiriyor zaten. Kesinlikle tavsiye edebileceğim bir disk, orası ayrı konu ancak sorun şu ki aynı fiyat skalasında piyasaya baktığımızda daha iyi modellere denk gelebiliyoruz artık. Patriot olsun, Exceria Plus olsun. Çok fiyat farkı yok aralarında. Haliyle daha iyisi varken G2 önermek pek mantıklı gelmiyor artık. Yakın döneme kadar fiyat performans olarak en üste yazılabilecek seviyedeydi ancak şu an alternatifler çoğaldı.

Yorumunuz için teşekkür ediyorum ❤️

Patriot için inceleme de bırakayım, aşırı detaylı değil ancak az çok bilgi veriyor:

 

Geri
Yukarı