DRAM ve CPU ışığı kırmızı yanıyor

erenkahram4n

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, iyi sosyaller.

Konuyu en başından alayım. Dün gece Valorant indirdim ve yanlış hatırlamıyorsam VAN9003 hatası ile karşılaşıp UEFI vs gibi bir uyarı aldım. Riot Games forumlarından aldığım sonuçlara göre işte BIOS modunun UEFI olması gerekiyormuş baktım öyleydi, güvenli ön yüklemeyi açınız vs gibi bilgiler yazıyordu. "MSConfig" üzerinden güvenli ön yükleme tikini işaretledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. O andan itibaren monitöre görüntü gelmemeye başladı. Kurcaladım araştırdım ve BIOS resetin çözüm olacağını öğrendim ve BIOS pili ekran kartının aldında kaldığı için ekran kartını söktüm ve daha sonrasında BIOS pilini çıkarttım 1 dakika bekledikten sonra aynı şekilde ekran kartını ve pili geri takıp bilgisayarı çalıştırdım. Bu işlemlerden sonra bir düzelme olmadı aksine artık anakart üzerindeki CPU ve DRAM LED'leri kırmızı yanmaya başladı ve sorun artık farklı bir şekilde devam etmekte. Son olarak anakartımın sitesindeki talimatlara göre BIOS güncellemesini flashback ile BIOS güncellemesini denedim ancak bir değişiklik olmadı. Yardımcı olabilirseniz sevinirim sistem bilgilerim aşağıdaki gibi:

ASRock A620M-HDV/M.2+ 6400MHz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5.
AMD Ryzen 5 7500F 3.70 GHz 6 çekirdek 38MB AM5 5nm.
XFX Speedster SWFT 309 RX 6700 Core RX-67xlkwfdv 160 bitgddr6 10 GB.
Team T-Force Vulcan Black 16 GB (2x8GB) 5600MHz CL40 DDR5 Gaming.

BIOS'a erisebiliyorsaniz "Reset to Default settings and apply" secenegini secin ve onaylayin. BIOS sifirlanmis olacak.

Ayrica pili cikardiktan sonra minimum 5-10 dakika beklemelisiniz, sifirlamak icin 1 dakika yeterli degil. 👍

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı