DRAM'siz SSD ne kadar dayanır?

peki bozulacağı zaman tamamen içindeki herşeyle beraber bir anda mı bozuluyor ve içindeki bilgiler kurtarılamıyor mu?

peki bozulacağı zaman tamamen içindeki herşeyle beraber bir anda mı bozuluyor ve içindeki bilgiler kurtarılamıyor mu?

Bütün bileşenler aynı anda bozulmuyor tabii ki. Yeterli ekipmanın varsa kontrolcüsü bozulan SSD'den NAND'lerini söküp başka bir diske takabilirsin.

İçindeki veriler her zaman olmasa da kurtarılabilir.

HDD ile SSD'yi mi kıyaslıyorsunuz, DRAM'e sahip bir SSD ile DRAM'i olmayan bir SSD'yi mi? Açıkcası günlük kullanıcı için HDD ve SSD konusu veri güvenliğinden ziyade erişim hızını alakadar eden bir konu. SSD'si olmayan/işletim sistemi SSD'ye kurulu olmayan bir sistemi kullanmak eziyet gibi hissettiriyor.

Veri güvenliği konusunda ise, SSD'lerin içindeki NAND belleklerin belirli bir yazma/okuma ömrü vardır. Bu bloklar arızalanabilir. Kontrolcüde olası bir hata oluşabilir. SSD'lerde veri kurtarmak, HDD'ye göre genel olarak daha zordur. Tabii burada profesyonel veri kurtarma hizmetlerinden bahsediyoruz.

Tamam o zaman ben en iyisi 2.5 yıl kullandıktan sonra ssd değiştireyim

Buna karar vermek için erken olabilir, aşağıdaki videolara göz atın derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şimdi HDD ile alakalı konuyu düzeltmek istiyorum eğer HDD yerinde sabit çalışacaksa sağlığı düşmüyorsa SSD'den daha uzun ömürlüdür ama sen alıp da kenara atarsan 2 günde çöp de edersin HDD'yi kullanış tarzı önemli burada SSD belli bir zaman sonra sağlığı düştüğü için mecburen bozuluyor zamanla. Mesela 2020 de aldığım Corsair marka SSD'im hala canavar gibi çalışıyor aralıksız kullanmama rağmen sağlığı %92 de mesela biraz marka kalitesi önemli etken burada.

Tamam o zaman ben en iyisi 2.5 yıl kullandıktan sonra ssd değiştireyim
Hey dostum bende bu ssd’den sipariş verdim herkes kötü bir ssd diye bahsediyor sen hâla mld m500 ultrayı mı kullanıyorsun kullanıyorsan eğer ssd hakkında bana görüşlerini söyler misin sana zahmet teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…