Drift L'den Xtreme Max 200I'ye geçilir mi?

@Simplified. Erdem
Değer kaybı olarak düşünürsen Xtreme alma Hero al. Fakat 50 bine de böyle motor yok.
Yani yaza değiştiririm belki diye düşündüğümden farklı bir tür olsa da sırf piyasasından dolayı Jüpiter almayı da düşünüyorum. Ama işte asıl istediğim cross.

Anladım hocam, ilk kısımdan biraz daha dik yeri drift ile inmiştim, ama son tepede muhtemelen sakalsız bile olsa altı değer.

Bu toprak yola giriyor. Dağ taş bayır değil. X-Treme taşlı yerde dökülür. Toprak motoru desek yeridir. Voge 300 Rally çok güzelmiş. Böyle yollarda böyle kaliteli motorlarla sürmek daha eğlenceli. Zincir attı derdi yok, saplama dağıttı derdi yok, göbek dağıldı derdi yok...

Drift'i sat bütçe koy ikinci el X-Pulse al.

Öncelikle teşekkür ederim ancak kendileriyle bir takım çinli problemleri yüzünden yollarımızı ayırdık.
O gün arkadaşın mondiali daha dişli lastikleriyle her zeminde Voge'dan daha iyi gitti. Kendisi motoru günlük olarak kullanmıyor. Sadece offroad için kullanıyor. Yakından tanıdığım için söylüyorum, öyle büyük bir sorun yaşamışlığı da yok. Herkeste olan sorunlar. Kayalık, taşlık, kum, çimen her türlü yola girdik. Hatta yol olmayan yerlere de girdik. Durduk piyango oynar gibi hangi tepenin üzerine çıkalım diye karar verip o tepenin üzerine çıktık. Benim ilk offroad deneyimimdi. Hatta videodaki iniş ilk offroad aksiyonumdu. İnanılmaz eğlendim. Şimdilerde fiyatları çok düşmüş. Bir 250 Rally alasım gelmiyor değil.

Öyle olmuyor maalesef hocam, Xtreme sıfır olarak 60 65 civarı, bu fiyata başka motor yok. X Pulse ikinci eller 80 90lardan başlıyor. Ki bu motor karadüzen arızasını çözmek kolay, Herolar hint malı dolayısıyla arıza çözmek hem zor, hemde yağ soğutmalı.

Xtreme almamın en büyük sebebi fiyatı, bu paraya alınabilen az motor var, Jüpiter, Dash gibi sağlam scooterler, Drift ya da CG falan ya da bu motor, elimde kalsa da sorun olmaz, eşek niyetine gene binilir gibi. Ama X-Pulse gerçekten çok sevilmeyen ve ikinci elde zor satılan bir motor ki bunun yanında 85 90 lira, ona o parayı vereceğime gider, Activa alırım, farklı da olsa en azından satılacak bir motor.

Son düzenleme:
VOGE daha kaliteli zaten. Bir enduro/off-road motorunu hız için alamazsın zaten. Voge'ye ufak çaplı ayar yapılırsa daha güzel olur. Yerden yüksekliğini bilmiyorum ama X-Pulse'taki gibi Rally Kit gibi bir şey yapılırsa fena olmaz.
2. elde sevilmemesini anlayamadım? Peynir ekmek gibi gidiyor pulse piyasası. Max 200'den fazla satmadığı kesin bunun da en büyük etkeni bütçe. 50 bin TL'ye max 200 bulabiliyorken ortalama bir X-Pulse'u 115 civarına buluyorsun. Motor işi zaten zevk işi aldığın zaman zarpadan satamazsın.

Voge benim motorumdu zaten yağmurda elektrik sorunları yaşadığım için satmak zorunda kaldım. İstemediğim halde satmak durumunda kaldım. Daha sonra bir daha çin motoru almamak üzere sattım. Yerden yüksekliği, amortisör setupı falan çok yeterliydi. Sadece arazi için biraz daha dişli lastiğe ihtiyacı vardı. Üzerindeki lastikle asfaltta iyi tutuyor ama arazi kabiliyeti biraz düşüyor.

Tamamen arazi lastiği yok üstünde fifty fifty.

Sıkıntı yok crf de kullandım fiyata göre 50 bine alınacak em mantıklı motor.

Eki Görüntüle 2330621
Fiyatına göre alınacak motor ve fiyatına göre davranılmalı. Grup sürüşünde mekanik olarak çok kez sorun açtığına şahit oldum. NR 200, RT250, Max 200 vs.

Sen de o taşlı yoldan sürekli kullanmaya devam edersen sonun pek iyi görünmüyor. Bende de NR200 vardı. Birkaç kez jant ve göbek sorunu yaşamıştım çok kullanmadan da sattım, çok titriyor bağırıyor gitmiyor (gidiyor da beklendiği gibi gitmiyor) gaz kolu sıkıntılı sanki pancar motoru sürüyoz.

Ben olsam 50 bin TL'ye Kuba Race 125 alırım üstüne 10-15 bin TL harcar karbüratöre çevirir 250'lik ya da 200 lük silindir sekman taktırırım. Biraz beyin ve tesisat işi olduğu için uğraştırıyor sadece.

@letmenow 2 yıldır sürüyorum böyle. 25 bin TL harcadım yaklaşık.
AutoCAD ile çizip çelik takoz yaptık asla dağıtmıyor.
Gaz teli kopmasın diye nibbi gaz kütüğü taktım.
Kaliteli tel taktım kırılmasın diye. Komple su geçirmez soket yaptım.
Karbüratöre çevirdim. Elektrik tesisatını söküp komple kendim düzelttim. Yeni gidon vs ekledim. Zincir dişli taktım kaliteli marka. 2 sene önce 34 bine aldım masraf ile bana 59 bin TL oldu. İstersem CBR 250 pistonu koyabilirim ama gerek yok. Güzel bir sibop ayarı ve karbüratör ayarı yapınca gitmeyecek motor yok. Fren merkezlerini değiştirdim daha güçlü olsun diye. Extra olarak oto boya var o çok da önemli değil. Eve yeni geldim daha mis gibiyim. Sinir stres kalmadı.
2T ye silindir piston ayada exup ayarı yapmak uğraştıyor ve pahalı maddi durumun iyi olması lazım. Yoksa 4T yüzüne bakmam ama maliyeti çok.

@letmenow teker yapıyorum yanlıyorum tık yok. Pek çok kişi motordan anlamadan satın alıyor ve sonuç bu. Akord subap ayarı vs kendim yaparım iyi olur. Kısaca motoru tanımak gerek ve az mühendislik bilmek gerek. Kafama göre değişiklik değil uygun ve etkili olanı yapmak lazım. Piyasada sticker yapıştırıp egzoz kaplanır plaka takıp kendisini modifiyeci sanan var ne yazık ki... Benim ne sigorta atar nede elektrik keser. Sağlam işçilik yapmak lazım.

Sıkıntı yok crf de kullandım fiyata göre 50 bine alınacak em mantıklı motor.

Eki Görüntüle 2330621
Bunu araziden yazdım hatta

@simplified.erdem
hocam düşük CC motorun dişlisini çok oynamamak lazım ya da oynarsan ayar yapman lazım. 50CC'ye 17 dişli taktım mesela güzel ayar yaptım mis gibi gidiyor. Büyütmek sorun değil ama küçültmek sıkıntısı düşük CC de. Çok fazla sıkıştırmaya gelmez. Xtreme 14 taksan yetiyor zaten. Uzun yolda 17 arazide 15 yapıyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…