Driver Booster pişmanlığı

Fatih Güven

Decapat
Merhaba öncelikle 2 gün önce bilgisayarıma Driver Booster isimli driver güncelleyen programı indirdim. (Sözde driver güncelliyorumuş. Neyse) Program güncel olmayan birkaç driver buldu ve güncelledi. Sonradan araştırmam üzere bu program (Driver Booster)hiç de iyi bir program değilmiş, zararlıymış. Bilgisayara yanlış driverler indirdi. Gözüme çarpan driver ise Realtek PCIe FE Family Controller oldu. Önceden böyle bir driver yoktu Driver Booster denen program indirdi bunu. İndirdikten sonra modemde bilgisayar kapanınca kapanan bilgisayar ağ ışığı bilgisayar kapansa bile kapanmıyor ışık. Bu o driver yüzünden mi oldu? Bu driver yüzünden hata da vermeye başladı. Aygıt Yöneticisi'nden bu indirdiği Realtek PCIe FE Family Control'ler'i silsem bilgisayara ve internet bağlantısına herhangi bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu uygulama ile sürücüleri kaldırabilirsiniz.

Daha inandırıcı olması açısından verdiği hatanın bir görselini bizimle paylaşır mısınız? 3 yıldır bu programı kullanıyorum henüz bir hataya sebep olmadı. Pc modeme kablo ile bağlıysa bilgisayara elektrik gittiği sürece port ışığı yanacaktır bunda bir sorun yoktur. Yüklenen driverı internette arayıp hangi bileşenin uygulaması olduğunu bulabilirsiniz.

Evet bu program ciddi sorunlara yol açıyor. Bir kaç kere farklı zamanlarda farklı sistemlerde edindiğim tecrübelerim oldu. Programı kullandıktan sonra sürekli mavi ekran hataları aldım. Uğraşmam veya sistemi formatlamam gerekti. Windows'un kendi update aracı dışında başka bir program kullanmıyorum.

O programı kullanmıyorum ve bilgisayarı kapatınca bende de LAN ışığı yanıyor. Kendimce sebebi şu güncelleme yap ve kapat dedikten sonra bilgisayar internet erişimini kullanıp kapanıyor. Bilgilerimi çalmalarından korkuyorum diyorsanız LAN kablosunu çekebilirsiniz.

Bu uygulama ile sürücüleri kaldırabilirsiniz.
Paylaştığınız uygulama ekran kartı sürücülerini kaldırmak için yapılan bir uygulamadır. Raporlanmadan önce kaldırın derim. Bu aralar forumda kötü niyetli insanlar dolaşıyor.

Sadece Driver Booster değil birçok driver güncelleme programı yarardan ziyade zarar getirir. Şu ana kadar sorunsuz gördüğüm tek program Driver Pack Solution'dur. Deneyebilirsiniz ancak garantisini vermiyorum. Ancak uzman kipine geçip gerçekten kurmak istediklerinizi seçip kurun, aksi halde fazladan birkaç şey daha yüklenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı