Driver Easy güvenilir mi?

neonvitor

Hectopat
Merhaba, ASUS laptopumda driver ile ilgili Wi-Fi sorunları vardı ve ASUS canlı desteği durumu maalesef çözemedi. Teknik servise göndermek çok uzun ve çetrefilli olabileceği için driver easy programını indirdim ve bilgisayarı taradığımda 21 adet driver güncellemesi olduğunu gösterdi. Şu anda Wi-Fi sürücüsünü yükledim ter temiz sorunsuz çalışıyor. Daha GPU Driverlarını kurmadım ancak yine de sorayım hepsini kurmadan önce bu uygulama güvenli midir ya da alternatif uygulamaları var mı? (Manuel driver yükle diyenler yazmasın lütfen. Bilsem manuel yaparım.)

Merhaba, ASUS laptopumda driver ile ilgili Wi-Fi sorunları vardı ve ASUS canlı desteği durumu maalesef çözemedi. Teknik servise göndermek çok uzun ve çetrefilli olabileceği için driver easy programını indirdim ve bilgisayarı taradığımda 21 adet driver güncellemesi olduğunu gösterdi. Şu anda Wi-Fi sürücüsünü yükledim ter temiz sorunsuz çalışıyor. Daha GPU Driverlarını kurmadım ancak yine de sorayım hepsini kurmadan önce bu uygulama güvenli midir ya da alternatif uygulamaları var mı? (Manuel driver yükle diyenler yazmasın lütfen. Bilsem manuel yaparım.)
Manuel olarak yapılması önerilir.

Hocam, manuel yükle denmesinin sebebi o paraya masaüstü toplarsın ile aynı değil. O programlar ya saçma sapan driverlar kuruyorlar ya da bilgisayarınıza virüs bulaştıryorlar. Manuel kurun o yüzden driverları ve canlı destekten ziyade bir bilgisayarcıya gösterin.

Driver Booster gibi aynı şeyin lacivertli olacaktır büyük ihtimalle. Intel gibi şeylerin otomatik Driver kurucusu gibi şeyleri dışında 3. parti uygulamalar kullanmanızı önermem. Yani kullanmanızı pek önermem ama illaki kullanacağım derseniz bir şans verebilirsiniz isterseniz. Yine de söyleyeyim, kesin bir şekilde bir sorun olmaz denmez.

(Manuel driver yükle diyenler yazmasın lütfen. Bilsem manuel yaparım.)

Demişsiniz ama yine de ben söylemiş olayım ASUS'un kendi sitesinde bilgisayar modeline göre driverlar olması gerek MSI da ve Monster da var ASUS'da da büyük ihtimalle vardır diye düşünüyorum.

Virüs anlamında sorduysan uygulama güvenli.

Ha önerir miyim? Aşırı bulunmayan bir driver için kullandıysan belki kullanılabilir, mesela benim de bir laptop'umun driver'ını internette bulamayınca kullanmıştım.

Ama zaten üreticinin sitesinde driver bulabiliyorsa üreticinin sitesinden yüklemeni öneririm çünkü bazen driver programları yanlış driver yükleyebiliyor.

Bu arada Technopat Sosyal bu konuda biraz fazla hassasdır.

Demişsiniz ama yine de ben söylemiş olayım ASUS'un kendi sitesinde bilgisayar modeline göre driverlar olması gerek MSI da ve Monster da var ASUS'da da büyük ihtimalle vardır diye düşünüyorum.
Oradaki bütün driverları denedim ve canlı destekte bulunan Mete bey çok ilgilendi bir sürü makale v.s attı ancak maalesef driver easy den düzeldi. Kaspersky taraması yapıyorum şimdi eğer temiz çıkarsa büyük ihtimalle devam edeceğim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı