Driver güncellemesi sonrası sistem açılmıyor

Efe_Arslan81

Kilopat
İyi sosyaller arkadaşlar, 3-4 gün önce NVIDIA'nın yeni çıkardığı ekran kartı sürücüsü olan 591.44 sayılı sürücüyü bilgisayarıma kurmuş bulunmaktayım ki bu sürücü bana bitmeyen problemler ve sorunlar ile geldi.

Öncelikle oyunlarda ani FPS dropları ile karşılaştım, Fortnite adlı oyunda 200'den bir anda 20'lere düşmeler, anlık yüksek watt tüketimi vesaire.
Tabii haliyle problemi çözmek amacıyla DDU ile sürücüleri kaldırıp eski sürücüyü kurdum lakin hiçbir fayda etmedi. ASUS'un bu problem için sitesine yüklediği hotfix sürücülerini de kurdum ancak bir şey değişmedi. BIOS güncellemesini yaptım yine sorun çözülmedi.

Bugün ise fakülteden eve geldiğimde kasayı normal bir şekilde başlattıktan sonra ASUS yazısı gelip bilgisayar siyah ekranda kalıyor, açılmıyordu. Kartı söküp iGPU ile bilgisayarı çalıştırmayı denedim ve görüntü geldi. Hızlıca güvenli mod üzerinden DDU ile sürücüleri kaldırmayı denedim ama nafile çünkü bu sefer de güvenli mod açılmıyor. Ayrıca eklemeyi unutmayayım, eve geldiğimde PC direkt açılmıyordu, PSU kendini korumaya almıştı. Çözümü PSU'yu aç kapa yaparak buldum ama emin değilim herhangi bir hasar oluşmuş mudur? (kasayı başlattığımda ekran kartına güç geliyor, fanlar ve ışıkları çalışıyor.)

Kısacası bu NVIDIA'nın yeni öne sürdüğü bu sürücü, bende bitmek bilmeyen bir sürü problem doğurdu.

Sistem bilgilerim: AMD Ryzen 5 7600,
MSI RTX 3080 Suprim X 10GB,
ASUS TUF Gaming A620M-Plus Wi-Fi
Corsair 32 GB 6000MHz Dual kit RAM.
Corsair MP600 Pro M.2 SSD.
BitFenix Formula 750W 80+ Gold full modular.
Windows 11.

Dur! Formattan önce bilgisayar açılırken F8'e basılı tutup cıkan menude sorun gider > gelişmiş seçenekler > güncelleştirmeleri kaldır deyin.

O zaman güvenli modda bilgisayarı başlatarak driverı Denetim Masası > program kaldır > son indirdiğiniz NVIDIA driverini kaldırmayı deneyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı