Driver güncelliği kontrol eden uygulama var mıdır?

Extraterreste

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarın Driver'ları güncel mi ona bakmak istiyorum öyle bir uygulama var mıdır?

Ekran kartı: GTX 1060 Gaming X 3GB.
Anakart: ASUS H97M-E.

Uygulamalara güvenmek mantıklı değil ama şöyle bir liste bırakayım:

O tarz programlar var, ancak faydadan çok zararları var. Bu yüzden resmi üreticilerin sitelerinden kontrol edin. Örneğin ekran kartı sürücünüzü GeForce Experience üzerinden kontrol edebilir ve gerekirse güncelleyebilirsiniz.

Driver'ları güncellemek için 3. parti yazılımlar kullanmak hiçbir zaman tavsiye edilmez. Windows Update'in size sunduğu güncellemeleri yapmanız genellikle yeterli olur. Bunun yanında driver'larınızın güncelliğini donanım parçalarınızın sağlayıcılarının sitelerinden manuel olarak kontrol edebilirsiniz.

Örnek: Ben RTX 2060 ekran kartı kullanıyorum ve Nvidia'nın sitesinde kontrol ettiğim zaman en güncel sürüm olan 442.94 sürümü bilgisayarımda yüklü görünüyor.

Nasıl beceriyorlar bilmiyorum ama sistemi bir şekilde kararsız hale getirip batırıyorlar. Hangi donanımlara sahipsin tam emin değilsen anakart üreticisinin sitesinden zaten güncel olarak yayınlıyorlar, çoğunlukla. MSI mesela. Grafik kartı için zaten Nvidia ve Amd sürücüleri kendileri gösteriyor günceli çıktı diye.

Yapacağınız en son şey bile 3. parti program kurup, bunları programa güncelletmek, yükletmek olmasın. Ekran kartınız dışında anakartınızın sürücü güncellemesi alması zor artık.

Çoğu 2015'te almış son güncellemelerini. Anakartınızın sürücülerini Windows Update'ye bırakabilirsiniz.

Nvidia sürücünüzü numaranızı Nvidia Denetim Masası ve GeForce Experience üzerinden görüp site veya Experience üzerinden kontrol ederek öğrenebilirsiniz.

Ekran kartı sürücünüzü de her gelen güncellemeyi anlık takip edip direkt kurmanıza gerek yok eğer bir sorun yaşamıyorsanız. Ayda 1 güncelleme kontrolü yapın ve DDU ile temiz kurulum yapın yeterli.

Son düzenleme:
Sahip olduğunuz Anakart'ın sitesine girin. Oradaki sürücüler ile Aygıt yöneticisinden görebileceğiniz bilgisayarınızda kurulu olan sürücüleri karşılaştırmanız çok daha sağlıklıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı