DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL Mavi Ekran Sorunu

MistikZaza

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 3 ay önce bir sistem topladım.
  • Anakart : B350 MSI Tomahawk
  • Ekran Kartı : Asus Rog Strix RX580
  • İşlemci : Ryzen 1500x
  • Ram: Crucial Elite 2666MHz 16GB
  • PSU: Evga 700 Watt Bronze B1
Sistemi kendim topladım. Sistemde overclock yok. Sıcaklıklar her parçanın normal. Sadece işlemci oyunlarda 50-55 derece olmasına rağmen render yaparken %100 yük altında 80-85 derece oluyor. Bu fazla galiba biraz. Kendi stok soğutucusunu kullanıyorum. Neyse konumuza dönelim sorunumu anlatayım. PC bazen açılır açılmaz, bazen de durduk yere veya oyun oynarken tamamen kendi kafasına ne zaman eserse kapanıyor. Bazen kırmızı bir ekran çıkıyor, bazen mavi ekran veriyor, bazen de hep kapanıyor. Kapandığı zaman ekran kartının led leri hızlıca yanıp sönüyor. RAM'leri Memtest86 ile iki kere test ettim ve hata bulunamadı.

Ekran karti ve işlemciye defalarca stres testi ve benchmark testi yaptım herhangi bir problem çıkmadı. 3 kere Windows kurdum bir şey düzelmedi. Defalarca yazılım güncelledim. BIOS'u güncelledim, temiz kurulum yaptım bir sonuç alamadım. Mesela Battlefiled 1'e ilk girdiğmde ilk 2 dk falan oyunda donmalar oluyor sonra düzeliyor. PC geçen Origin'den indirme yaparken 26-27 saat kapanmadan çalıştı. Ama dediğim gibi bazen de açar açmaz masaüstünde kapanıyor, Chrome kullanırken de kapanıyor. Bu kapanmalar da genelde mavi ekran veriyor. Oyunlar da kapandığında komple kapanıyor. Mavi ekran hataları genelde şu hatalar.
  • DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL
  • SYSTEM SERVICE EXCEPTION

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı demedim AMD olan ne var ise :) İşlemci kaynaklı da olabilir BIOS güncelleme ile de çözülebilir donanımsal yanlış taktığın donanımlardan vs. de kaynaklanabilir.
2 tane taktığında çalışması BIOS yapılandırması ve işlemcinin quad channel desteklemediğinden dual channel kaynaklı da olabilir. Frekans uyumsuzluğu gibi birçok şey olabilir.
BIOS default şekilde tüm RAM'leri takıp çalıştırın. RAM'leri çıkartıp takmayın.
Yardımınız için teşekkürler peki ne önerirsiniz. Bekleyeyim yine olursa yeniden mi atayım ?
Dediğim an chrome de hata verdi hata kodu farklı hocam bu sefer
sizi de uğraştırıyorum ama. minidump.rar

Son düzenleme:
Rica ederim, Vcredistleri ve dxwebsetup'ı eksik ise tamamlayın. Onlarda sorun gözüktü şimdi de.
Tekrar verirse paylaşırsınız. RAM'lerle hiç oynamayın bundan sonra.
Baktım güncel galiba onlar Microsoft'un sitesinden indirecektim kurmadı başka yüklü diye baktım benimki 1 sürüm daha güncel diğeride güncel hocam.
PC kapanmadı ama minidump klasöründe şunu gördüm 15 dakika önce oluşturulmuş. Mavi ekran vs çıkmadı ama. 083117-15859-01.rar

Murat hocam şu da oyun bitti diğer oyun başlarken pc kapandı yeniden başladı onun dosyası.
083117-5546-01.rar

Sonra PC yeniden başladıktan sonra 30 saniye içinde kapandı ve kendi başlamadı yeniden kasadan tıkrı tıkır ses geliyordu fırsat bu fırsat bakayım dedim CPU ledi yanıyordu anakarttaki.

İşlemci kaynaklı bir hata olabilir mi sorunum tamamen ? Ram problemi de çıkıyor. Sizde AMD kaynaklı bir problem demiştiniz. Ama yonga seti de olabilir değil mi çok şey var ya.

Son düzenleme:
AMD kaynaklı demiştim evet ve genelde işlemciye işaret eder. Siz garantisi varsa bence komple gönderin. Kendiniz şimdi işlemci tak çıkar filan yaparsanız garanti tehlikeye girebilir.

Parçaların hepsini farklı yerden aldım şimdi işlemciyi mi yollayayım servise ? Zaten tatil şuanda.
En son 2 dakika öncede şu hatayı verdi.
083117-5562-01.rar

İşlemciyi aldığın yer görüş telefon ile. Durumu anlat AMD kaynaklı donanımsal hata olduğunu söylediler de ve kasayı göndereyim mi diye sor veya sadece işlemci yeterli mi de sorabilirsin.
Ona göre gönderirsin. Gönderdiğin link açılmıyor bir kontrol et istersen.

İşlemciyi aldığın yer görüş telefon ile. Durumu anlat AMD kaynaklı donanımsal hata olduğunu söylediler de ve kasayı göndereyim mi diye sor veya sadece işlemci yeterli mi de sorabilirsin.
Ona göre gönderirsin. Gönderdiğin link açılmıyor bir kontrol et istersen.
Hepsiburadadan aldım Koyuncu Elektronik ithalatçı firma diye geçiyor. Sitesindeki ve garanti kağıtındaki numarayı aradım başka numaraya yönlendiriyor. O numaradan başka numarayı arayın vs diyor. Şuan 19.sıradaymışım inşallah ulaşıcağım :)
Açıldı bende hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Unravel oynarken mi hata verdi? Yine RAM ile alakalı gözüküyor. RAM ile işlemciyi gönderirsin.
Büyük ihtimal oyundan çıktığımda vs olmuştur. Hatırlayamadım ama genelde oynarken bişe olmuyor ya kapatırken ya yüklenirken vs oluyor.

Büyük ihtimal oyundan çıktığımda vs olmuştur. Hatırlayamadım ama genelde oynarken bişe olmuyor ya kapatırken ya yüklenirken vs oluyor.
@Murat5038
3-4 saat sorunsuz kullandım bilgisayarı sonra kapadım. Yeni açtım fps düşüşleri oluyordu vs 10 dakika falan oynadım sonra şu hatayı aldım Battlefield 1 oynarken tanka ateş edince takıldı pc kapandı sonra ekran full kırmızı oldu 1 dakika falan öyle kaldı sonra yeniden başladı. Anakarta baktım herhangi bir uyarı ledi yanmıyordu.
083117-5750-01.rar

Bunada bakarsanız sevinirim bayramdan sonra yollayacağım artık.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı