Driver pack güvenilir mi?

585599

Decapat
Selamünaleyküm arkadaşlar bilgisayara keyloger virüsü bulaştığı için format attırdım artırdığım internet Cafe'ci driver pack diye bir şey indirmiş. Merak ettim baktığım zaman otomatik driver güncelliyormuş. Umursamadım fakat malwerbyts antivirüs programını indirince driver packi virüs olarak algıladı. Kafam karıştı bilgisi olan var mı?

Driver pack yanında oldukça fazla 3. parti yazılımlar kullandığı için pek önerilmez. Güncel olmayan ve sürücüsü bulunmayan sistemlerde kullanılması uygun. Yeni bir sistem kullanıyorsan kullanman zararlı olabilir.

bu forumda yazacak kadar teknoloji meraklısı biri internet cafeciye falan format attırmamalı ya ne biliyim zor bişey değil hem de kafanda soru işaretleri olmaz böyle

Sürücüleri el ile yüklemeni tavsiye ederim.

Ağ bağdaştırıcıları, monitörler, yazıcılar ve ekran kartları gibi birçok cihazla birlikte Windows için sürücü güncelleştirmeleri otomatik olarak indirilir ve Windows Update aracılığıyla yüklenir. En son sürücülere zaten sahip olabilirsiniz ancak bir sürücüyü el ile güncelleştirmek veya yeniden yüklemek isterseniz şu şekilde yapabilirsin:
  1. Görev çubuğundaki arama kutusuna cihaz yöneticisi yaz ve ardından Aygıt Yöneticisi öğesini seç.
  2. Cihazların adlarını görmek için bir kategori seç, ardından güncelleştirmek istediğiniz cihaza sağ tıkla. (veya basılı tut).
  3. Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara'yı seç.
  4. Sürücüyü Güncelleştir'i seç.
  5. Windows yeni bir sürücü bulmazsa, cihaz üreticisinin Web sitesinde bir sürücü arayıp yükleme yönergelerini izleyebilirsin. (via: Microsoft Türkiye)

Peki driver packin yüklediği sürücüleri kendim silebilir miyim? Ya da değiştirebilir miyim?
Kaldırmak istediğin sürücü için şu adımları uygulayabilirsin:
Görev çubuğundaki arama kutusuna Aygıt Yöneticisi yaz ve seç.
Kaldırılmasını istediğin cihazın adına sağ tıkla (veya basılı tut) ve ardından Sürücüyü Kaldır'ı seç.

Eskiden driver pack setup halinde tüm bilgisayarlarda dertsiz kullanılabiliyordu şimdi bulaşmayın aman derim hepsi virüs. En garantisi windows 10-11 kurulumu ile sürücülerin kurulması eğer kurulmayan sürücü var ise manuel kurmak.

Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldır. Diğerleri için diğer üyeler bilgi verecektir.

Peki driver packin yüklediği sürücüleri kendim silebilir miyim? Ya da değiştirebilir mi?

Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldır. Diğerleri için diğer üyeler bilgi verecektir.

Teşekkür ederim ve galiba mikrofonum çalışmıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı