'Driver Power State Failure' Hatası

Baran Mentes

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Yaklaşık 1 yıl önce aldığım bilgisayarımda %100 harddisk kullanımı sıkıntısı vardı. Sıkıntıyı çözmek için bir internet sitesinden bulduğum çözümü denedim. Denemeden önce yorumlarına baktım genelinde teşekkürler vs yazıyordu. Ben de denedim ama galiba benim için bayağı bir kötüye gitti, çözümü denemeden önce hiçbir sıkıntı yoktu şu an açtığım oyunlarda 5-10 dakika sonra kapanmalar hafif kasmalar yaşanmaya başladı. Sonrasında arkadaşımdan bir kod aldım cmd'ye girmek için "chkdsk c: /f /r" olmak üzere bunu yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve "Hatalar onarılıyor ve düzeltiliyor %16" da neredeyse 30-40 dakikadır kaldı bende 2-3 kez bilgisayarı kapa aç yaptım. Bazen onarım yapılamadı dedikten sonra mavi ekran geliyor ve bana bilgisayarı kapat ya da gelişmiş ayarlara gir seçeneklerini sunuyor. Ne yapmalıyım acaba ?

Bulduğum çözümün adımları şöyle:

-Gelişmiş sistem ayarlarına girin
-Gelişmiş sekmesine girin
-Performans kısmından ayarlara tıklayın
-Gelişmiş sekmesini seçin ve ayarlara girin
-Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet in tikini kaldırın
-Sistem belleği dosyası yoku seçin
-Ayarlaya tıklayıp tamama basıp çıkın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın

Son düzenleyen: Moderatör:
Windowsa erişemiyorum "Scanning and repairing drive (C:): %16" da kaldı ondan nasıl kurtulacağımı da yazarsanız sevinirim. Yeninden başlatmak vs işe yaramıyor.

Windows 10 temiz kurulum yapın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı