Driver Power State Failure Mavi Ekran Hatası

frankdex

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 kurulu bilgisayarıma 2 gün önce ekran kartı güncellemesi yaptım ve oyun oynarken "Driver Power State Failure" hatası vermeye başladı. Daha önceki güncellemede de oyun sırasında Alt+TAB yapınca bilgisayar donup kaldığı için eski ekran kartı sürücüsünü yüklemek zorunda kalmıştım.

PC Özellikleri
  • i7 7700HQ
  • 8 GB RAM
  • Nvidia GTX 1050

minidump dosyası

@claus

MemTest86 ile bellek testi yaptım, uzun süre devam etmesine rağmen bir hata bulmayınca kapattım, sanırım o konuda bir sorun yok. Bios güncellemesi yaptım ama ondan sonra da bir şey değişmedi.

@Recep Baltaş

Dediğiniz yöntemi yaptım hatta DDU ile güvenli modda eski sürücüyü kaldırdıktan sonra bu sefer son sürücüyü değil de daha eski bir sürücüyü yükledim ama yine aynı hata oldu. Laptop'u alalı daha 2 ay oldu, ekran kartında sorun olma ihtimali var mıdır? Bir de Windows 10 bölümünde gördüğüm kadarıyla son 2-3 günde bu hata birçok kişinin başına gelmiş.

Benim bildiğim kadarıyla sorun sürücü değilse GPU'dur. Güvenli mod ile DDU temizleme yapmadıysan dosya kalabiliyor. Yani bende hep kaldı. Olmadı temiz bir format atarak güncel sürücüyü kurarak dene. Ama dediğim gibi sorun GPU da olabilir.

Bir de bir ekleme yapayım. Birkaç hafta önce arkadaşımın tavsiyesiyle Driver Booster programını kurup çalıştırmıştım ve tüm sürücüleri onunla güncellemiştim. Bununla bir ilgisi olabilir mi?

Bir de bir ekleme yapayım. Birkaç hafta önce arkadaşımın tavsiyesiyle Driver Booster programını kurup çalıştırmıştım ve tüm sürücüleri onunla güncellemiştim. Bununla bir ilgisi olabilir mi?
Sürücüler kendi sitelerinden veya donanım kimliklerine göre kendiniz güncellemelisiniz. Driver Booster gibi bir programlar bir işe yaramaz ve işe yaramadığı gibi sistemi berbat eder. Yani hangi kaynaktan yüklediği belli olmayan sürücüler bunlar. Kesinlikle temiz format at ve ekran kartını kendi sitesinden güncel sürücü indirerek kur.

Sürücüler kendi sitelerinden veya donanım kimliklerine göre kendiniz güncellemelisiniz. Driver Booster gibi bir programlar bir işe yaramaz ve işe yaramadığı gibi sistemi berbat eder. Yani hangi kaynaktan yüklediği belli olmayan sürücüler bunlar. Kesinlikle temiz format at ve ekran kartını kendi sitesinden güncel sürücü indirerek kur.

Evet ben de şimdi araştırarak farkında vardım bunun. O sürücü güncellemelerini format atmadan silmenin bir yolu yok mudur?

Evet ben de şimdi araştırarak farkında vardım bunun. O sürücü güncellemelerini format atmadan silmenin bir yolu yok mudur?
Yani DDU'dan başka sistem geri yükleme falan yaparsın ama pek sağlıklı değil. Temiz kurulum en iyisidir bana sorarsan.

Yani DDU'dan başka sistem geri yükleme falan yaparsın ama pek sağlıklı değil. Temiz kurulum en iyisidir bana sorarsan.

DDU bildiğim kadarıyla sadece ekran kartı sürücüsünü siliyor. Ekran kartının sürücüsünü silerim o sorun değil ama ben diğerlerini kastetmiştim. Çünkü Driver Booster programı hepsini güncelledi. Bu aldığım hatanın sadece ekran kartı değil de diğer sürücülerle de bir alakası olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı