Çözüldü "Driver Power State Failure" Mavi Ekran Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Merhaba, 2 hafta önce cad ve modelleme programlarımda çalışırken "DPC Watchdog Violation" mavi ekran hatası almaya başladım. Ekran kartı sürücümü UDD ile kaldırıp güncel sürümünü yüklediğimde bir süre problem çıkarmadı. Şimdi ise "Driver Power State Failure" hatası alıyorum. Bu sorun yüzünden işlerim aksıyor malesef acilen yardıma ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim

Sistemim:
Monster Tulpar T5 v13.1
İşlemci: İntel 7700HQ
Ekran Kartı: GTX1060
Ram: 8GB

DPC Watchdog Violation hatası aldığım zamanki minidump:

Yeni ortaya çıkan Driver Power State Failure hatası minidump:

Intel GPU güncelle.

Bugün sisteme format atıp bütün driverları güncel olarak kurdum ama, biraz önce tekrar "DPC Watchdog Violation" hatası aldım. Baktığım zaman intel GPU da güncel.

Screenshot_1.png

Yeni aldığım hata:

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda güncel görünüyor, önceki dosyalarda güncel değil görünüyordu, Intel GPU'nun bir önceki sürümüne dön. Sorun devam ederse cihazı servise gönder ve anakart değişimi iste.

Malesef hiçbir şey çözüm getirmedi. Sanırım donanımsal bir hata bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monster Destek'e attığım emaile geri dönüş yaptılar. Sorunun yazılımsal olduğunu ve Nvidia ekran kartımın eski bir sürümünü (416.94) kurmamı önerdiler. Denileni yaptım ve 2 gündür sorunla karşılaşmadım. Sanırım problem çözüldü. @claus desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Bende MSI GE62VR 7RF var. Driver power state failure mavi ekran hatası verdi. 1 ay kadar ilgilenmedim sonra bir anda sistem dondu hata vermeden Laptop u yeniden başlattım ve ekran kartı komple gitmişti. Nvidia GTX1060 ekran kartı bozuldu. Çipin altındaki power topları çatlamış yada erimişti Reballing yapılarak sorun ortadan kalktı ama siz bu kadar şanslı olamaya bilirsiniz. Başka parçalarda zarar görebilir. Mofsetler kondensatörler gibi.

Özetle bu tarz arızalar öncelikli olarak sürücülerden kaynaklıdır. Eğer geriye dönük sürücülerde de aynı mavi ekranı alıyorsanız. Bunun sebebi donanımsaldır.

İlk olarak bakmanız gereken yerler ise
1- Ramler %35 ihtimalle arızalıdır.
2- Hardisk %25 ihtimalle arızalıdır.
3- Ekran kartıdır. %20 ihtimalle arızalıdır.
4- Diğer bileşenlerdir %20 ihtimalle arızalıdır.

Bir diğer sebebi ise devamlı yazılım yüklüyorsanız ve siliyorsanız 3. parti yalımları kaldırmanız gerek. Olmadı ise temiz bir format C - D tüm sürücüleri silip yeniden birim olusturmak gerekiyor. Yazılımsal olarak herhangi bir virüs dahi bu sorunlara yol açabilir.

Örnek :
RAM'den dolayı hata anakart ile uyumsuz olabilir üreticinin anakart ram desteğini incelemek gerek. RaM in yapısı farklı olabilir güç ihtiyacı farklıdır. RAM ler 1 den fazla ise birbirleriyle uyumsuz olabilir buda çakışmalara yol açar özelliklede yüksek kapasitelilerde uzun süredir kullanılıyorsa arıza vermiş olabilir tek bir ram kullanılarak test edilebilir.

Harddisk ten dolayı hatalar. Genelde devamlı bir şeyler yükleyip silmekten, vürüsten, ısınmaktan veya arızadan dolayı bu hatayı verir.
En önemlisi ise Yayıncılar için video çekip editle sil taşı kopyala render al beğenmedin tekrar tekrar video çek sil render yaptan dolayı Harddisk hataları alırsınız. Sektörlerde bozulmalar olmuş olabilir yazılımları var test edilebilir en garantisi yeni bir harddisk ile denemek tabikide.

Ekran kartından dolayı hata ise yukardada anlattım. Kesinlikle ilk iş sürücüleri geriye doğru test etmek. Olmadı ise farklı ekran kartlarıyla denemek Laptop gibi sökülemez ise donanım yöneticiden sürücüyü kaldırıp donanımı devre dışı bırakmak onbord ile test yapmak eğer tam tersi ise onbort ekran kartına aynı işlemi uygulamak test etmek.

Diğer bileşenlerden dolayı hatalar söküle bilen donanımları sökmek ilk iş işlemci değiştirmek test etmek olmadı ise yeni bir anakart ile denemek şart.

Sırası ile hata sorunları bu şekilde kontrol edilir ve test edilir belki unuttuğum kısımlar vardır e o kadarını da araştırırsınız artık.
Açılan konu başlığındaki hatanın bende donanımsal bir arıza ile ilişkili olduğunu zaten anlattım şanslı iseniz zaten sürücü ile kurtarmışsınızdır.
Ama burda önemli olan PC yi sizden başka kimse iyi tanımaz. Eğer yüksek ısılar ile çalışan bir ekran kartınız var ise bunun donanımsal olma ihtimalini %80 olduğunu bilmenizi isterim. Bu durum diğeer donanımlar içinde geçerli
Mesela ben warface oynarken 90c ila 100c arasında ısınırdı ekran kartı. sorunu çözdüm ama geç oldu tabi MSI İ7 6700HQ ye sağlam overclok yapmış onu kapatınca sıcaklıklar 75-77c arasına düştü.

Özetle en başından overclok kapatmış olsam laptop şuan aramızda olacaktı. Ama Fabrikasyon olduğu için kapatmamıştım.

Deneyim ve tecrubelerime dayanarak birde öneri vereyim laptop yada pc farketmez maximum 85c ve üzerinde bir sıcaklık ile cihazlarınızı çalıştırmayın. Maximum sınırınız 85c olsun.
Ya iyi soğutma yapın yada işlemci güç yönetiminden işlemciyi sınırlandırın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı