Driver ve sürücü yükleme için Windows Update mi, yoksa elle yükleme mi tercih edilmeli?

499337

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir sistem aldık. Sistem R5 7500F, ASUS Prime B650M-R, Intel Arc B580, Kioxia Exceria Pro 1TB, Acer Nitro VG240y M3 monitör, Kingston Beast EXPO 5600MHz CL36 (2x16 GB), MSI MAG Forge 120a kasa ve MSI MAG PSU ve Thermaltake Astria 200 fan.

Çevre birimi monitör hariç klavye, fare falan var, onlar için SteelSeries GG yeter biliyorum.

Driver konusunda bir sorum var, Windows kurduktan sonra internete bağlayıp sürücüler için Windows Update mi kullanmak daha mantıklı hepsini elle yüklemek mi? Genel Utility uygulamalarını ayrı kuracağım ama bunlar dışında chipset, ses, LAN, ekran kartı vs. sürücülerini nasıl yüklemem daha mantıklı olur? Update mi bıraksam ,yoksa hepsini elle mi yapsam? Ya da hangilerini Update ile halledip hangilerini elle kurmam mantıklı olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows Update'i daha güvenilir buluyorum zira uyumluluk sorunu daha az çıkıyor. Zaten Microsoft İmzalı Sürücü mantığı da o.
Yalnız standart win update haricinde: Gelişmiş Seçenekler > İsteğe bağlı güncellemeler altında otomatik kurulmayan sürücüler oluyor. Onları ancak elle seçersen kuruyor win update.
Ha bu arada güncel (yeni) bilgisayarlar için win katalogu yeterli ve güncel oluyor.
Ekran kartı için Intel uygulamasına güvenebilirsin ama. Intel sık sık güncelleme getiriyor çünkü.

Windows Update'i daha güvenilir buluyorum zira uyumluluk sorunu daha az çıkıyor. Zaten Microsoft İmzalı Sürücü mantığı da o.
Yalnız standart win update haricinde: Gelişmiş Seçenekler > İsteğe bağlı güncellemeler altında otomatik kurulmayan sürücüler oluyor. Onları ancak elle seçersen kuruyor win update.
Ha bu arada güncel (yeni) bilgisayarlar için win katalogu yeterli ve güncel oluyor.
Ekran kartı için Intel uygulamasına güvenebilirsin ama. Intel sık sık güncelleme getiriyor çünkü.
Intel Arc uygulamasını, Steelseries GG, Armoury Create (Asus'unki işte) kurarım zaten. Belki SSD'in uygulamasını da kurarım.

O zaman ben sadece ekran kartı driverlarını elle yükleyeceğim. Diğer kalanlar Win Update ile. Zaten RAMe, fana, monitöre sürücü yok diye biliyorum. Wi-Fi ise Asus'un USB şeklinde bir adaptörünü aldım. Mantıklı olur mu öyle?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı