DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL hatası neden olur?

ulugbey014

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba.
Yanlış hatırlamıyorsam Valorant bilgisayarımın arka planında açık değilken DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL kodlu mavi ekran yedim. Ve biraz araştırdıktan sonra bunun sebebinin Vanguard olduğunu ve oyunun silinmesi gerektiği yazıyordu. Valorant severek oynadığım bir oyun acaba silmediğimde bilgisayarıma herhangi bir sıkıntı verir mi?

Merhaba.
Yanlış hatırlamıyorsam Valorant bilgisayarımın arka planında açık değilken DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL kodlu mavi ekran yedim. Ve biraz araştırdıktan sonra bunun sebebinin Vanguard olduğunu ve oyunun silinmesi gerektiği yazıyordu. Valorant severek oynadığım bir oyun acaba silmediğimde bilgisayarıma herhangi bir sıkıntı verir mi?

1. güncel sürücüleri yükleyin:
    • Bilgisayarınızdaki donanım sürücülerini güncelleyin. Özellikle ekran kartı, ses kartı, ağ adaptörü gibi önemli sürücülerin en son sürümlerini kullanın.
  2. Windows güncellemelerini kontrol edin:
    • Windows işletim sisteminizi en son güncellemelere getirin. Güncellemeler, bilgisayarınızın güvenliği ve kararlılığı için önemlidir.
  3. donanım sorunlarını kontrol edin:
    • Bellek (RAM) hataları, depolama sürücüsü sorunları veya başka bir donanım sorunu, bu tür hatalara neden olabilir? Bilgisayarınızın donanım bileşenlerini kontrol etmek için Windows'un dahili araçlarını kullanabilir veya üretici tarafından sağlanan araçları indirip kullanabilirsiniz.
  4. güvenli modda başlatma:
    • Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak, sürücülerin veya yazılımların bu hatalara neden olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Güvenli modda sorun yaşamıyorsanız, bir sürücü veya yazılım sorunu olabilir.
  5. sistem geri yükleme:
    • Bilgisayarınızda daha önceki bir tarihe geri dönerek sistem geri yükleme yapabilirsiniz. Bu, son yapılan değişiklikleri geri almanıza yardımcı olabilir.
  6. sürücü hata ayıklama aracını kullanın:
    • Windows'ta bulunan driver verifier aracını kullanarak, sürücülerin hatalı davranışlarını tespit edebilirsiniz. Ancak, bu aracı kullanmadan önce dikkatlice talimatları okumanız önemlidir.
Eğer bu çözüm önerileri sorununuzu çözmezse veya belirli bir sürücüyü tespit etmekte zorlanıyorsanız, profesyonel yardım almak ve gerektiğinde uzman bir teknik destek ekibi ile iletişime geçmek en iyisi olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı